Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:13

Διαδοχικές συναντήσεις του Θανάση Καββαδά στο νοσοκομείο Λευκάδας

536 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2021, 11:49 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «ΓΝ Λευκάδας: Υψηλότερος προϋπολογισμός, περισσότεροι εργαζόμενοι και νέος εξοπλισμός κάνουν το Νοσοκομείο μας πρότυπη μονάδα υγείας στην περιοχή μας»

Διαδοχικές συναντήσεις με το Διοικητή, κ.Ιωάννη Μπάκαβο, τους Διευθυντές Ιατρούς των Τμημάτων, με τη Διεύθυνση και τις προϊσταμένες της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και τα θέματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ σήμερα ο Βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για να μεταφέρει όσα συζητήθηκαν.
Ο Βουλευτής συνεχάρη τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους για την αφοσίωση και τον καθημερινό τους αγώνα για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις που σημείωσε το Νοσοκομείο στους εμβολιασμούς, αφού πραγματοποιήθηκαν 30.850 δόσεις εμβολιασμών, αλλά και στην άριστη ανταπόκρισή τους στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.
Αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΓΝ Λευκάδας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, από το 2019 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν:
– 11 νέοι μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων
– 5 επικουρικοί ιατροί
– 5 μαίες
– 31 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες
– 13 βοηθοί νοσηλευτών
– 20 άτομα βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων
– 17 άτομα σε διάφορες άλλες ειδικότητες ή καθήκοντα
Επιπλέον:
– Αναμένεται επίσημη έγκριση επικουρικού καρδιολόγου και χειρούργου
– Αναλαμβάνουν σύντομα 1 τεχνικός εμφανιστής/εκτυπωτής και 1 κλιβανιστής
– Εγκρίθηκαν 10 θέσεις νοσηλευτών ΔΕ (θα υποκαταστήσουν τις 15 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών που δεν καλύφθηκαν από τη σχετική πλατφόρμα αιτήσεων).
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό:
– Λειτουργούν ήδη 15 νέα σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης αξίας 230.000 €
– Παραλήφθηκε εξοπλισμός για τεστ κοπώσεως για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια
– Αναμένεται άμεσα μηχάνημα καρδιακού υπέρηχου αξίας 90.000 ευρώ
– Για πρώτη φορά αποκτήθηκε εξειδικευμένο μηχάνημα φακοθρυψίας με το οποίο αντιμετωπίζονται χειρουργικά οφθαλμολογικές παθήσεις. Από τις 13 Οκτωβρίου ξεκινούν τα πρώτα χειρουργεία καταρράκτη.
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι φέτος το Νοσοκομείο έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ. Ενδεικτικά:
2018: 2.597.823,10
2019: 3.050.413,67
2020: 3.728.414,00
2021: 4.436.563,00 μέχρι σήμερα – αναμένονται επιπλέον πιστώσεις.
Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα των αναισθησιολόγων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε διότι οι 2 θέσεις που προκηρύχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020 και του 2021, έμειναν άγονες, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της τρέχουσας προκήρυξης για 2 θέσεις μονίμων αναισθησιολόγων, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.


Ωστόσο ένα σημαντικό βήμα είναι ότι ψηφίστηκε και είναι πλέον νόμος του κράτους η παροχή επιπλέον κινήτρων, όπως πρόσθετη ημερήσια αποζημίωση και αποζημίωση εφημεριακής απασχόλησης ύψους 250 ευρώ σε αναισθησιολόγους που μετακινούνται στην περιφέρεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι χάρη στα κίνητρα αυτά το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο στην επόμενη προκήρυξη των θέσεων.
Από την πλευρά τους οι ιατροί, πέρα από το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους, ζήτησαν την παρέμβαση του Βουλευτή για την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για αναλώσιμα και ανανέωση εξοπλισμού για τα ορθοπεδικά χειρουργεία, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς και την ανάγκη για ένα ωτοσκόπιο και δύο ανιχνευτές φλεβών. Επιπλέον, ζήτησαν να μεταφέρει στο Υπουργείο το αίτημα να αυξηθεί ο χρόνος της ιατρικής ειδικότητας από 1,5 έτος σε 2. Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα εξασφαλίσει τα ποσά και ζήτησε από τον Διοικητή να κάνει το σχετικό αίτημα στην ΥΠΕ.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η Λευκάδα διαθέτει ένα καινούριο, σύγχρονο Νοσοκομείο, με πολύ καλές κτιριακές υποδομές. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι, το προσωπικό, οι γιατροί και οι νοσηλευτές και βεβαίως ο σύγχρονος εξοπλισμός.
Αντιλαμβάνομαι την παρουσία και το ρόλο μου ως Βουλευτή Λευκάδας ως ένα διαρκή αγώνα για να βελτιωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Το Νοσοκομείο έχει πλέον περισσότερους μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, υψηλότερο προϋπολογισμό και περισσότερο εξοπλισμό, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των χειρουργείων.
Όσο κάποιοι εκδίδουν ανακοινώσεις, περιμένοντας ίσως να παίξω αυτό το παιχνίδι της άγονης αντιπαράθεσης, προτιμώ να απαντώ με πράξεις: με συναντήσεις στο Νοσοκομείο, με συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη και το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μπάκαβο, με διαρκείς συναντήσεις και παρεμβάσεις στους Υπουργούς. Και κυρίως, με αποτελέσματα.
Στόχος μου να στέκομαι δίπλα στον πολίτη της Λευκάδας. Κάθε προσπάθεια που καταβάλω, γίνεται πρωτίστως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, για να αισθάνονται οι ίδιοι ασφαλείς και οι οικογένειές τους ότι οι άνθρωποί τους βρίσκονται σε καλά χέρια. Γίνεται όμως και για να συνδράμουμε το έργο αυτών των ανθρώπων που καθημερινά πασχίζουν για την υγεία.
Συνεχίζουμε, ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διχασμούς, να διεκδικούμε ποιοτικές υπηρεσίες για τη Λευκάδα, τους Λευκαδίτες και όλους τους συμπολίτες μας από τις γύρω περιοχές που μας εμπιστεύονται την υγεία τους.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα