Τετάρτη, 17/04/2024 | 00:46

Θανάσης Καββαδάς: 3.350.000 ευρώ στο Μεγανήσι για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας

566 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2021, 5:40 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «3.350.000 ευρώ στο Μεγανήσι για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας– Υπεγράφη σήμερα η απόφαση ένταξης από τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα»

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα η απόφαση ένταξης έργου συνολικού ύψους 3.350.000 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεγανησίου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Η χρηματοδότηση αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων, έργο για το οποίο ο Δήμος Μεγανησίου είχε προετοιμάσει το προηγούμενο διάστημα τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σχετική πρόσκληση του «Αντ. Τρίτσης».
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Μία ακόμα δέσμευση για ένα μεγάλο έργο στο Νομό μας γίνεται πράξη: όπως είχε υποσχεθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Στέλιος Πέτσας σε προηγούμενες συναντήσεις μας, και όπως είχα προαναγγείλει με δελτία τύπου στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 13 Οκτωβρίου, αφού πέρασε από την Επιτροπή Αξιολόγησης, υπεγράφη σήμερα η απόφαση έγκρισης για το σύνολο του ποσού που είχε ζητήσει ο Δήμος Μεγανησίου για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα, για την έγκαιρη κατάθεση των προτάσεων του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά και δημόσια τον Αν.Υπουργό κ. Πέτσα διότι τηρεί στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις του απέναντι στη Λευκάδα, δίνοντας προτεραιότητα στα μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά του Νομού μας.
Δεν θα κουραστώ να λέω ότι με τη συνεργασία φέρνουμε αποτελέσματα. Η συνάντηση που έγινε τον Ιούνιο του 2021 με τον κ.Πέτσα και τους δύο δημάρχους του Νομού μας ήταν καθοριστική στο να αναδείξει τις ανάγκες και να θέσει τις προτεραιότητες. Αυτή ήταν η πυξίδα ώστε να μπορέσω όλο το επόμενο διάστημα να διεκδικήσω τη χρηματοδότησή τους και χαίρομαι ιδιαίτερα που, με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύουμε την τοπική αυτοδιοίκηση σε ισχυρό πόλο περιφερειακής ανάπτυξης.
Μετά τα 3.400.000 ευρώ που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Λευκάδας και τα 3.350.000 στο Δήμο Μεγανησίου, συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η Κυβέρνηση παρέχει τη χρηματοδότηση και πρέπει και οι Δήμοι από την πλευρά τους να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των έργων, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να γίνουν ορατά στους πολίτες.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα