Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:08

Άλεκ Μπάλντουιν: «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;»

849 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/10/2021, 3:04 μμ | 0 σχόλια

Συντετριμμένος ο ηθοποιός μετά τον φόνο που έκανε κατά λάθος

«Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του διάσημου ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες είναι όπως όλα δείχνουν ένας κατά λάθος δολοφόνος.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας Rust αλλά και τον σκηνοθέτη ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 42χρονη Halyna Hutchins πέθανε λίγο μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε κοντά στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό. Ο 48χρονος σκηνοθέτης Joel Souza τραυματίσθηκε αλλά λίγες ώρες μετά τη νοσηλεία του πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με το site Showbiz 411 ο Μπάλντουιν λίγο μετά το τραγικό περιστατικό άρχισε να ρωτάει γιατί του έδωσαν όπλο με αληθινές σφαίρες. Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής επέμεινε ότι το όπλο ήταν ρέπλικα και ήταν γεμάτο με άσφαιρα. Και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους συμβάντα είναι μεν σπάνια αλλά συμβαίνουν.

Η υπόθεση πάντως παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Ο Μπάλντουιν οδηγήθηκε στο γραφείο του Σερίφη για να ανακριθεί αλλά δεν συνελήφθη και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η Έιπριλ Ράιτ, σεναριογράφος, σκηνοθέτις και παραγωγός, έγραψε στο Facebook: “Αρνούμαι να το πιστέψω. Τόσο νέα, με τόση ζωντάνια και ταλέντο. Τόσο όμορφη ψυχή. Η καρδιά μου είναι κοντά στον γιό και την οικογένειά της”.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο αυτή την εποχή…πυρά από όπλο για άσφαιρα να σκοτώσουν ένα μέλος του συνεργείου; Πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία”, δήλωσε ο ηθοποιός Τζο Μανγκανιέλο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Χάτσινς στην ταινία δράσης του 2020 “Archenemy”.

Οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν πρόκειται για ατύχημα. Εκπρόσωποι του Μπόλντουιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Ο 63χρονος ηθοποιός είναι “συντετριμμένος” και έκλαιγε καθώς μιλούσε χθες στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε.

Η παραγωγή της ταινίας διακόπηκε “για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο”, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται την εταιρεία παραγωγής Rust Movie Productions LLC.

Το ατύχημα επανέφερε τον διάλογο για το αν συγκεκριμένοι τύποι όπλων με άσφαιρα θα πρέπει να απαγορευτούν.

Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του αστέρα των ταινιών πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow.

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η νεκροτομή έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα