Τρίτη, 19/03/2024 | 07:47

Η ΕΡΤ 3 προβάλλει την καθυστέρηση της ένταξης της Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO

630 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2021, 11:11 πμ | 0 σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η ΕΡΤ 3 προβάλλει την καθυστέρηση της ένταξης της Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO
Στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 “Περίμετρος” την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας με θέμα την ένταξη της Νικόπολης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τις διαχρονικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην πορεία, αλλά και την ολιγωρία που υπάρχει.
Έγινε αναφορά στις ευθύνες του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και των τοπικών φορέων. Να σημειωθεί ότι σε γειτονικούς Νομούς έχουν προωθηθεί υποψηφιότητες Μνημείων που κατατέθηκαν μόλις πριν τρία χρόνια, ενώ η υποψηφιότητα της Νικόπολης εκκρεμεί από το 2003, έτος κατά το οποίο κατατέθηκε η πρόταση από τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή.
Επισημάνθηκε επίσης η μεγάλη ιστορική σημασία της Νικόπολης που είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα.

Η ιστορία της Νικόπολης ξεκινάει με την Ναυμαχία του Ακτίου και συνδέεται με τις μορφές του Μάρκου Αντώνιου της Κλεοπάτρας και του Γαίου Καίσαρα Οκταβιανού που υπήρξε ο ιδρυτής της.
Η Νικόπολη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ρωμαϊκού Κόσμου όπου έζησαν μεγάλες πνευματικές μορφές όπως ο Στωικός Φιλόσοφος Επίκτητος, ο Αριανός και υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.
Ας ελπίσουμε ότι η Νικόπολη θα ξαναβρεί την παλιά της αίγλη με την ένταξη της στην UNESCO.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα