Παρασκευή, 26/04/2024 | 09:51

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με όλους και για όλα- Του Σπύρου Πλέουρα

667 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2021, 6:51 μμ | 0 σχόλια

Θυμάμαι ότι έμπαινα βιαστικά σε χώρο που θα γίνονταν πολιτική συγκέντρωση και μπορεί στη φωτογραφία να φαίνεται ότι πόζαρα κιόλας, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τον κύριο δίπλα μου.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι τότε φίλος μου σάστησε, όταν μας έσφιγγαν το χέρι και μας έκαναν χειραψίες ένα σωρό κόσμος καθώς μπαίναμε στον χώρο της πολιτικής εκδήλωσης, κόσμος που δε γνωρίζαμε! Και μάλιστα εκτός από αυτούς που μας χαιρετούσαν δια χειραψίας, όλοι οι υπόλοιπποι χειροκροτούσαν παραπεταμένα. Φυσικά δεν χειροκροτούσαν εμάς, αλλά τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν δίπλα μας και εντελώς τυχαία, μπαίναμε στην αίθουσα. Ούτε σε φωτογραφία με τον Γιώργο Παπανδρέου είχα καταλάβει ότι ήμουν, ούτε τίποτα.

Όμως απορήσαμε με τον τότε φίλο μου πως έγινε και μας χαιρετούσε όλος αυτός ο κόσμος και μάλιστα ένθερμα και με χειραψίες.
Τότε ο φίλος μου είπε το εξής αμίμητο: “Ξέρεις τι γίνεται; Εμάς μας βλέπουν συχνά σε εκδηλώσεις και τους φαινόμαστε πολύ γνώριμοι.”

Την άλλη μέρα κυκλοφόρησε αυτή η φωτογραφία στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ με τίτλο: Μίλησε με όλους και για όλα!

Τότε λύθηκε το μυστήριο, πίστεψαν ότι είμαστε στο τημ του Γιώργου Παπανδρέου, γι’ αυτός και όλες αυτές οι χαιρετούρες.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του κινήματος αλλαγής.

Αυτό όμως που θυμάμαι έντονα, είναι ο χαρακτήρας του και κάποια στοιχεία που κάνουν και τους πολιτικούς, αλλά συνολικότερα τους ανθρώπους, να ξεχωρίζουν.

Σας μιλάω για 20 ίσως και περισσότερα χρόνια πριν.

Έρχονταν αρχηγοί μεγάλων κομμάτων, ή πρωθυπουργοί στην Πρέβεζα και πηγαίναμε να βγάλουμε φωτογραφίες τους και οι “παράτρεχάμενοί” τους, μας έριχναν μπουνιές, αγκωνιές, σμπρωξιές, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν άτομα που βρίσκονται χρόνια σε αυτή τη δουλειά.

Ήρθε κι ο Γιώργος Παπανδρέου, άνετος να περπατάμε όλοι μαζί δίπλα-δίπλα, χωρίς σωματοφύλακες, χωρίς παρατρεχάμενους και η αλήθεια είναι ότι μας έκανε πολύ θετική εντύπωση το γεγονός.

Όσο για τη φωτογραφία μου με τον Γιώργο Παπανδρέου; Η εκλεκτή συνάδελφος Σοφία Γιαμά, συνεργάζονταν τότε με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και μου είπε: “Είσαι σε φωτογραφία με τον Παπανδρέου” . Στην αρχή δεν την πίστεψα αλλά μου την έστειλε και πείστηκα.

Άσχετα πως να κρίνει κανείς πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου με τα θετικά του και τα αρνητικά του, είναι άλλη στόφα ανθρώπου, άλλη στόφα πολιτικού, από αυτούς που ακόμα κι αν διαφωνείς πολιτικά μαζί τους, δεν μπορείς με τίποτα να τους αντιπαθήσεις!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα