Τρίτη, 16/04/2024 | 01:54

Κώστας Μπάρκας: Με κουτσουρεμένες αγροτικές επιδοτήσεις η ΝΔ κοροϊδεύει τους αγρότες

511 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/10/2021, 10:00 πμ | 0 σχόλια

Κώστας Μπάρκας: Με τις κουτσουρεμένες αγροτικές επιδοτήσεις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμη φορά κοροϊδεύει τους αγρότες

Αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει τίποτα για να μειώσει το αγροτικό κόστος παραγωγής μπροστά στο μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας των τελευταίων δεκαετιών. Αφού δεν κάνει τίποτα για να μειωθεί το κόστος ενέργειας, εξαιρώντας τις αγροτικές συνδέσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για μειωμένο κόστος ρεύματος. Αφού κόβει το ρεύμα στους ΤΟΕΒ αφήνοντας στο έλεος είτε πλημμυρών, είτε καύσωνα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης. Συμπληρώνει τώρα το έργο εξαπάτησης των αγροτών, μετά τα όμορφα προεκλογικά λόγια, με τις μειωμένες αγροτικές επιδοτήσεις. Η πληρωμή για φέτος είναι μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ, λείπει δηλαδή σχεδόν το 10% των χρημάτων που πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων. Δεκαοκτώ χιλιάδες δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν. Σε μια περίοδο που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές και στα αγροεφόδια, που θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μειώνει τις επιδοτήσεις.
Τα golden boys της κυβέρνησης το μόνο που κάνουν καλά είναι να μοιράζουν την περιουσία του ελληνικού λαού, είτε λέγεται πλεόνασμα 37 δισ., είτε Ταμείο Ανάκαμψης, στους λίγους «εντιμότατους φίλους», ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, βιώνοντας ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας χορταίνουν από λόγια. Ένα δήθεν επιτελικό κράτος, που οδήγησε στη χειρότερη πληρωμή αγροτικής ενίσχυσης. Ας αφήσουμε πίσω αυτό το φαύλο καθεστώς που δεν μας αξίζει και με μια προοδευτική κυβέρνηση να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας προς όφελος όχι των λίγων και εκλεκτών, αλλά της κοινωνικής πλειοψηφίας που δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα