Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:35

Γιάννενα: Έγκυος με κορονοϊό γέννησε φυσιολογικά – Σε πελάγη ευτυχίας οι γονείς αλλά και οι γιατροί

534 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/10/2021, 9:47 πμ | 0 σχόλια

Η ευχάριστη είδηση έρχεται από τα Γιάννενα. Τα πράγματα κύλησαν όπως ευελπιστούσαν και προσεύχονταν οι γονείς…

Μία 28χρονη εγκυμονούσα με λοίμωξη covid19 κρατά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της που γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δια της φυσιολογικής οδού και όχι με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας.

Το νεογέννητο χαίρει άκρας υγείας ενώ η μητέρα νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α σε άριστη κατάσταση. Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναφέρεται: “Εγκυμονούσα 28 ετών πρωτοτόκος τελειόμηνη κύηση με λοίμωξη από Covid19 νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών για καθημερινή παρακολούθησή κατόπιν απόφασης της Επίκουρης Καθηγήτριας-Λοιμωξιολόγου κας Χριστάκη Ειρήνης και του Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας Καθηγητή κο Πασχόπουλο Μηνά.

Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των γιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας.

Τα σημεία έναρξης του τοκετού εμφανίστηκαν με τη ρήξη των υμένων στις 26/10/2021 και παρακολουθώντας εντατικά και ψύχραιμα την εξέλιξή του, αλλά και με πρώτη προτεραιότητα το καλώς έχειν της μητέρας και του εμβρύου αποφασίστηκε από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β΄ Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος, να διεκπεραιωθεί ο τοκετός διά της φυσιολογικής οδού.

Η καθ’ ημέρα ιατρικής μας πράξη που είναι συνυφασμένη με το να ακολουθεί πιστά της νεότερες εξελίξεις στον τομέα μας επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια μέρα έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο θήλυ νεογνό που παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ και η ίδια νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α σε άριστη κατάσταση. “αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που δημοσιεύει το epirus-tv…

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα