Πέμπτη, 18/04/2024 | 03:03

Επικήδειος λόγος του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκου Τζίμα για τον Ευάγγελο Μπενετάτο

546 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2021, 11:22 μμ | 0 σχόλια

Σήμερα , με τις ευχές της εκκλησίας μας , συγγενών και φίλων , η Πρέβεζα αποχαιρετά το εκλεκτό της τέκνο , τον Ευάγγελο Μπενετάτο .

Και είναι μεγάλη τιμή για μένα , να τον αποχαιρετώ , γνωρίζοντας ότι τα λόγια μου , ταυτίζονται με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των οικείων του αλλά και των περισσοτέρων από εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ.

Αγαπημένε μας Βαγγέλη…σε προπέμπουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία , με άγχος , λύπη και στεναγμό , όπως πρέπει να προπέμπουμε , ένα άξιο σύζυγο , ένα λατρευτό πατέρα και έναν ειλικρινή και αξιόπιστο φίλο .

Η ανατροφή σου με σταθερές και ξεκάθαρες ελληνοχριστιανικές αρχές , σε έκανε γνωστό στους περισσότερους κατοίκους της πόλης μας και σε διέπλασε σε ένα χαρακτήρα , έντιμο , ηθικό , γεμάτο από προσφορά , αλτρουισμό , φιλοξενία , καλοσύνη και ντομπροσύνη .

Είχες την ευτυχία να δημιουργήσεις μια καλή και άξια οικογένεια , διότι ο Θεός σου χάρισε , όπως το άξιζες , μία πιστή , ενάρετη , εργατική και ικανότατη σύζυγο . Αλλά σου χάρισε και δύο εξαίρετα παιδιά , που θα συνεχίσουν να τιμούν το λαμπρό όνομά σου .

Οι συζητήσεις μαζί σου , ήταν και ευχάριστες αλλά και ωφέλιμες , διότι ήσουν άτομο κοινωνικό και είχες κρυστάλλινη άποψη σε πολλά κοινωνικά θέματα . Το ύφος σου ήταν πάντοτε χαρούμενο , ούτε οργιζόταν , ούτε κακολογούσε κανένα . Δεν έκανες ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις . Τα λόγια σου , ήταν σοφά και μετρημένα , και με το βλέμμα σου πάντοτε ήρεμο…να μας γεμίζει με σιγουριά και γαλήνη.

Ξεχώριζες για πολλά…χαρακτηριστική όμως ήταν , η διακριτικότητα , η λιτότητα , η εργατικότητα , η δημοκρατικότητα και το ήθος σου .Ενεργητικός σε πράξεις , και πάνω απ΄όλα , ένας ενεργός πολίτης , με συμμετοχή , δράση και μετρήσιμο αποτέλεσμα .

Υπηρέτησες με αρχές και αξίες , με ήθος και ευγένεια , την Αυτοδιοίκηση . Κέρδισες δίκαια , με πολύ προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους , την εκτίμηση και το σεβασμό , συμπολιτών , συναδέλφων , εργαζομένων και πολιτικών .

Υποστήριξες με σταθερότητα , αρχές και αξίες , όλες σου τις πράξεις , ενεργούσες σωστά και αποτελεσματικά και υπηρέτησες τον τόπο μας με εντιμότητα και σεμνότητα . Όλη σου η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες…για ιδανικά , αρχές και αξίες..για την πρόοδο του τόπου μας .

Με την ίδια αγωνιστικότητα και ζήλο , υπηρέτησες και την μεγάλη μας δημοκρατική παράταξη , την Νέα Δημοκρατία . Ήσουνα πάντοτε παρών , στο άκουσμα της κάθε αγωνιστικής της σάλπιγγας . Συνεπής , εργατικός και πάντοτε ενωτικός . Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πρέβεζας , θέλω ταπεινά να σε ευχαριστήσω , για την δοτικότητα και την ανιδιοτελή σου προσφορά , όλα αυτά τα χρόνια στην Παράταξή μας .

Αγαπημένε μας Βαγγέλη .
Ο ενάρετος βίος και η εν γένει πολιτεία σου , αποτέλεσαν το διαβατήριο , για να εισέλθεις επάξια , στον οίκο του θεού .

Τίμησες επί σειρά θητειών , την θέση του Επιτρόπου της Αγίας ταύτης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου . Προσέφερες με παρρησία τις υπηρεσίες σου , τόσο στην Εκκλησία όσο και στον κλήρο αυτής .

Και ο Πανάγαθος Θεός , εις ανταπόδοση όλων των πράξεων σου…και θέλοντας να καταδείξει σε όλους μας , την ενάρετο και επάξια διαδρομή της ζωής σου , διάλεξε να σε πάρει μαζί του , την σημερινή ημέρα , που η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Καλλίστρατου…

Καλή Στράττη λοιπόν να έχεις αγαπημένε μας Βαγγέλη , και στο τελευταίο ταξίδι της ζωής σου..αλλά δε θα σου πω αντίο….γιατί δεν θα φύγεις ποτέ από τις καρδιές όλων εμάς…που σε αγαπήσαμε και θα ζεις εκεί παντοτινά…

Η Πρέβεζα σε αποχαιρετά και σε ευχαριστεί για όσα , υπέρ του καλού και του ωραίου έπραξες…

Αιώνια η μνήμη σου…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα