Πέμπτη, 25/04/2024 | 06:18

Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας: Αναβολή και… πραγματοποίηση απολογισμού με πραγματική συμμετοχή όλων!

670 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2021, 8:53 μμ | 0 σχόλια

Για τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ήταν προγραμματισμένος ο απολογισμός του Δήμου Πρέβεζας, μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή Πρέβεζας, έστειλε προς όλες τις παρατάξεις και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης κείμενα 167 περίπου σελίδων.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος εξήγησε ότι παρά τη συμφωνία που υπήρξε για μονοθεματική συνεδρίαση, υπάρχει και άλλη συνεδρίαση με 7-8 θέματα την ίδια μέρα και ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, για να επεξεργαστούν τα ζητήματα του απολογισμού. Δεν πρέπει να έχει τον χαρακτήρα φιέστας είπε ακόμα ο κ. Αμάραντος επισημαίνοντας παράλληλα: “Χρειάζεται περισσότερος χρόνος, καθυστερήσατε να κάνετε τον απολογισμό, ας καθυστερήσετε μία εβδομάδα ακόμα”.

Από την πλευρά της παράταξης “Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης πρότεινε ο απολογισμός να γίνει σε ανοιχτό χώρο με την παρουσία πολιτών.

Ο Θανάσης Ανωγιάτης από την παράταξη “Στροφή στο μέλλον” τόνισε η εισήγηση να υπάρχει εγκαίρως και ο απολογισμός να έχει ευρύτερο χαρακτήρα με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.


Τη συμφωνία της παράταξης “Δημοτική συνεργασία” να αναβληθεί ο απολογισμός, τόνισε ο Κοσμάς Κορωναίος.

Από την παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” ο Γιώργος Νίτσας τόνισε ότι δεν γίνεται να διαβαστούν 157 σελίδες σε δύο ώρες και πρότεινε την αναβολή του θέματος για επόμενη συνεδρίαση που θα έχει τον απολογισμό ως μοναδικό θέμα συζήτησης.

Η αλήθεια είναι ότι απολογισμός στο δήμο Πρέβεζας, είχε να γίνει από τη δημοτική αρχή επί δημαρχίας Μιλτιάδη Κλάπα, ο οποίος έκανε ανοιχτό τον απολογισμό του δήμου και μάλιστα σε ετήσια βάση.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε λόγο για 170 σελίδες απολογισμό σε μια δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, ενώ εξήρε τις προσπάθειες των διευθυντών, των υπηρεσιακών παραγόντων που υπερέβαλλαν εαυτούς.

Αφού συμφώνησε και η παράταξη της πλειοψηφίας για αναβολή του θέματος, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παρατάξεων τους ζήτησε και τις δικές τους προτάσεις κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων, ενώ επεκτάθηκε και στις τοπικές κοινότητες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι εάν θέλει κάθε τοπική κοινότητα μπορεί να κάνει τον δικό της απολογισμό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης σε διάλογο με τους εκπροσώπους των παρατάξεων συναποφάσισε να Δοθούν 15 λεπτά χρόνου ομιλίας στους επικεφαλής των παρατάξεων κατά τη συζήτηση για τον απολογισμό των πεπραγμένων του δήμου και 5 λεπτά σε δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων.

Η αντιδήμαρχος Αθηνά Κωνσταντάκη πρότεινε οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να δηλώσουν στο γραφείο αιρετών οργάνων του δήμου, τη συμμετοχή τους, λόγω του περιορισμού στον αριθμό που υφίσταται. φυσικά οι συμμετέχοντες να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης.

Η απόφαση για τον απολογισμό πεπραγμένων του δήμου με πραγματική συμμετοχή όλων των παρατάξεων και όλων των ενδιαφερομένων φορέων, ορίστηκε για την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό κέντρο Όαση και αναμένεται να είναι μια εξαιρετική για το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, διαδικασία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα