Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:57

Στην Ιατρική Πατρών ο Δημήτρης Καρακώστας που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

627 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/08/2021, 10:54 πμ | 0 σχόλια

Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Καρακώστας μπαίνει στην ιατρική Πατρών, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Οι βάσεις 2021 ανακοινώθηκαν και η αγωνία του, έλαβε τέλος…

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός από τη Ναύπακτο, που έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό πριν λίγους μήνες, τα κατάφερε! Σύμφωνα με το npress.gr, πέρασε στην πρώτη του επιλογή και θα είναι φοιτητής ιατρικής! Αυτό ήταν και το μεγάλο του όνειρο. Συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την ιατρική Πατρών.

Πριν από λίγους μήνες ο Δημήτρης Καρακώστας είχε γίνει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς θεωρήθηκε παράδειγμα για κάθε παιδί που βρίσκει δυσκολίες στην πορεία του. Ο Δημήτρης, μετά την απώλεια των δύο του γονιών στο νοσοκομείο του Ρίο, πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, όταν κατανόησε πως οι γονείς του «περιμένουν» ακόμα από αυτόν, στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το διάβασμα και σάρωσε στις Πανελλαδικές.
«Ήταν μια υπόσχεση στον εαυτό μου και στους γονείς μου να περάσω στην Ιατρική» λέει στο newsit.gr λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Ο Δημήτρης ο οποίος έγινε παράδειγμα για όλους και πέρασε το μήνυμα πως όποια δυσκολία και να έρθει στον δρόμο μας με πίστη στους στόχους και με αφοσίωση στο όνειρο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χαρούμενος και ανακουφισμένος μετά από τόση αναμονή δηλώνει ότι είναι πολύ ικανοποιημένος και πολύ σύντομα θα φύγει για Πάτρα για να ξεκινήσει την φοιτητική ζωή. «Είναι αυτό που ήθελα. Τελικά τα κατάφερα. Όλα καλά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος γιατί δεν είναι ποτέ σίγουρο που θα περάσεις. Αφού τα κατάφερα είμαι πολύ χαρούμενος. Τον τελευταίο καιρό ήξερα ότι μάλλον θα περάσω αλλά πριν βγουν οι βάσεις είχε αγωνία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν στόχος και για εμένα και για τους γονείς μου και μακάρι να είναι περήφανοι για εμένα. Πολύ σύντομα φεύγω για Πάτρα» λέει στο newsit.gr ο Δημήτρης Καρακώστας.

Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις μέσα στο καλοκαίρι, τα λόγια του, είχαν προκαλέσει αίσθηση: «Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» είχε τονίσει σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις χωρίς να χάνει το χαμόγελό του. «Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό.»

«Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα