Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:47

Επιτάχυνση εμβολιασμών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

476 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2021, 2:28 μμ | 0 σχόλια

Επιτάχυνση εμβολιασμών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19 τα τελευταία 24ωρα, παράλληλα με το ποσοστό εκείνο του πληθυσμού, το οποίο παραμένει ανεμβολίαστο, κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας που είτε διστάζουν να εμβολιαστούν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο, να συμμεριστούν την αγωνία και το άγχος των συνανθρώπων τους και να συμβάλουν μέσω του εμβολιασμού τους, στο “χτίσιμο” του συλλογικού τείχους ανοσίας, που αποτελεί κύρια ανάγκη όλων. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.
Μολονότι η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό Θεσπρωτίας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα πρέπει να ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια και όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, ώστε σύντομα να βγούμε από την εφιαλτική κατάσταση των τελευταίων χρόνων (κλείσιμο σχολείων, εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, τουριστικών καταλυμάτων κ.α.) και να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εάν μέσα στο καλοκαίρι δεν καταφέρουμε, ξεπερνώντας φόβους και ερωτηματικά, να εμπιστευθούμε την επιστήμη, και να σεβαστούμε εκείνους που παρέκαμψαν κάθε τους αναστολή και εμβολιάστηκαν σκεπτόμενοι τη δημόσια υγεία, οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχουν πολλαπλό κόστος σε όλους τους τομείς.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ολοκλήρωσε τη μεταφορά των ωφελούμενων, που δεν μπορούσαν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα και συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν δύνανται να επισκεφθούν μόνοι τους το πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης συμμετέχει στην Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια, που διενεργείται από το ΕΔΔΥΠΠΥ του Π.Ο.Υ., διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα εμβόλια.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο τηλ 6907724367.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα