Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:58

Έρχεται δυνατό το 19ο Preveza Jazz Festival

611 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/07/2021, 1:55 μμ | 0 σχόλια

Το 19ο Preveza Jazz Festival επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι στο δροσερό Δημοτικό Κηποθέατρο « Γιάννης Ρίτσος» υποσχόμενο ένα δυναμικό διήμερο στις 31 Ιουλίου και 1Η Αυγούστου με εξαιρετικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις.
Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και με χαρά υποδεχόμαστε την Ελευθερία Αρβανιτάκη με το ακουστικό της σχήμα, τον Dimitris Kalantzis group, το κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, το 3rd Floor Quartet και τους West Coast The Band. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Δημήτρη Παπαδήμου, ιδρυτικού μέλους και επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Preveza Jazz Festival που χάθηκε πρόσφατα και μέχρι το τέλος πρόσφερε στην πολιτιστική και όχι μόνο ζωή του τόπου.
Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας. Μέγας Χορηγός είναι η Eurobank.

Μοναδικές βραδιές ….με προσοχή !
Το διήμερο ξεκινά το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 21.00 με τους Πρεβεζάνους West Coast The Band που από το 2016 «κουνούν» φεστιβάλ , συναυλίες και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα σε ρυθμούς Funk, Soul και Rhythm n` Blues με πρωτότυπες διασκευές και δικά τους κομμάτια.
Ο ξεχωριστός Andreas Polyzogopoulos με το κουαρτέτο του, Βαγγέλη Στεφανόπουλο, Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και Κώστα Κωνσταντίνου, θα μας μεταφέρει την ίδια βραδιά στον προσφιλή του χώρο αυτό της ευρωπαϊκής jazz με επιρροές από τους Fresu, Rava, Molvær κλπ. θεωρώντας εξ’ ίσου σημαντικά στην μουσική, τον ρυθμό αλλά και τη .. σιωπή.
Η πρώτη βραδιά του Preveza Jazz Festival ρίχνει μια ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής: «Χθες το βράδυ» o δικός μας πλέον Δημήτρης Καλαντζής και το συγκρότημα του Dimitris Kalantzis group, αποτελούμενο από τους Γιάννη Λουκάτο, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Γεωργιάδη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και τις Αθηνά Ρούτση και Τέρρη Βακιρτζόγλου στο τραγούδι . Μουσική εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου της ελληνικής μουσικής, που ονομάζουμε μάλλον αδόκιμα «ελαφρά». Καλύπτουν τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασσική μουσική ως τον κινηματογράφο…και φυσικά…. τραγούδια. Κομμάτια μεταξύ άλλων των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους. Η παράσταση, όπως και ο

ομότιτλος δίσκος που έχει κυκλοφορήσει, είναι πάντα αφιερωμένος στον μεγάλο πιανίστα της ελληνικής jazz, Μανώλη Μικέλη.
1η Αυγούστου κι η μεγάλη βραδιά του καλοκαιριού ξεκινά με τους 3rd Floor Quartet από τα Ιωάννινα μας συστήνουν τον δικό τους μαγικό κόσμο της jazz μουσικής. Ξεκινώντας να δουλεύουν θέματα από τα γνωστά σε όλους μας jazz standards, συνεχίζουν να πειραματίζονται με τις δικές τους ιδέες και διασκευές των συγκεκριμένων θεμάτων καθώς επίσης και με διασκευές γνωστών συνθέσεων από το ελληνικό ρεπερτόριο, με γνώμονα τη jazz και σεβασμό στο αρχικό ύφος των συνθέσεων αυτών.
Η πρώτη μέρα της καρδιάς του καλοκαιριού του 2021 θα μας μείνει αξέχαστη !
Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντιέται μουσικά με τρεις κορυφαίους σολίστες επί σκηνής : τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τσουμ-μπους, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στον κοντραμπάσο.
Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου τους διασκευασμένου ειδικά για ένα αφηλεκτρισμένο, αλλά γεμάτο ενέργεια και μουσικότητα αποτέλεσμα. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα μας ταξιδέψει στις αρχές της καριέρας της θυμίζοντάς μας ρεμπέτικα αλλά ακόμα και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει, θα περάσει στις έθνικ επιτυχίες που την καθιέρωσαν, θα παντρέψει μοναδικά την ανατολή με την δύση, αλλά και την παράδοση που τόσο αγαπά και επιλέγει να ερμηνεύει τόσα χρόνια.
Σάββατο 31 Ιουλίου και Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21.00
Στο Δημοτικό Κηποθέατρο
« Γιάννης Ρίτσος»
Το 19ο Preveza Jazz Festival μας περιμένει.
Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις και τηρώντας το πρωτόκολλο ασφάλειας.
Προσκλήσεις
Σας περιμένουμε για το 19ο Preveza Jazz Festival στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». Με ελεύθερη συμμετοχή, η έναρξη στις 21.00, η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις και τηρώντας το πρωτόκολλο ασφάλειας. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.45.
Πού μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις :
• Μέσω του χορηγού επικοινωνίας μας : αναζητήστε τις προσκλήσεις που διαθέτει ο χορηγός επικοινωνίας μας στο κοινό του !
Σημεία διάθεσης προσκλήσεων
• Στο Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας (Μπάλκου 1) πρωινές ώρες.
• Μποτίλια στο πέλαγο – Θεοφάνους 9, Πρέβεζα
• Ατραπός – Χρ. Κοντού 9, Πρέβεζα
• Κύκλος – Πολυτεχνείου 75, Πρέβεζα
• Diem – Eλ. Βενιζέλου & Μπάλκου, Πρέβεζα
• Σοφίτα gift shop – Nικλάμπα 9, Πρέβεζα
• Πρόκος – Σαλαμάγκα 2, Ιωάννινα

Ακολουθήστε το Preveza Jazz Festival στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας.
—————————————————————————————————
#bethere #prevezajazzfestival2020 #preveza #epirus #freeadmission
Follow us @prevezajazzfestival facebook, instagram

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα