Τρίτη, 19/03/2024 | 05:00

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΑΣΗΣ 1600 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

976 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2021, 11:26 πμ | 0 σχόλια

Το παρακάτω κείμενο απηχεί τις απόψεις του γράφοντα, δεν απηχεί τις απόψεις της ιστοσελίδας μας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡ. ΝΟΥΣΙΑΣ Καμαρίνα 9/6/2021

Τέως Πρόεδρος Κοινότητας ΠΡΟΣ:

Τηλ. 6974107776 1. κ. Δήμαρχο Πρέβεζας

2. κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Πρέβεζας

3. Ολα τα μέλη του Δημοτ. Συμβουλίου Πρέβεζας

4. Τοπικες εφημερίδες Πεβεζας

5. Κοινοτητα Καμαρινας

ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΑΣΗΣ 1600 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Κύριοι,

Εδω και δύο περίπου χρόνια ενεχείρισα στον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας Καμαρίνας όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης ότι 1600 στρέμματα, στην περιοχή Ζάλογγο –Κασσώπη –Βορείως των Κατασκηνώσεων Καμαρίνας-Ζάλογγο, ανήκουν στις πρώην Σχολικές Επιτροπές Καμαρινας,Κρυοπηγης Πολυβρύσου και Ωρωπού και επομένως στο Δήμο Πρέβεζας. Αρα ο Δήμος Πρέβεζας οφείλει να τα Δηλώσει στο Κτηματολόγιο. Έχω πολλές φορές ζητήσει από τον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας Καμαρίνας να με διαβεβαιώσει, ότι η έκταση των 1600 στρεμμάτων που διεκδικεί η
Μητρόπολη Πρέβεζας, έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από το Δήμο Πρέβεζας. Απάντηση δεν έλαβα ποτέ. Αναρωτιέμαι και αυτό αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας Καμαρίνας, ήταν δύσκολο άραγε μια και βρήκε, με προσφυγή όπως ισχυρίζεται στον εισαγγελέα, τους κωδικούς ιδιοκτησίας της δήλωσης του ιδιώτη για τα 8 στρέμματα που δενδροφύτευσε, να κάνει το ίδιο και για τους Κωδικούς Δήλωσης των 1600 στρεμμάτων; Τι τον εμπόδιζε:
Αναρωτιέμαι επίσης αν έχουν μεγαλύτερη αξία τα 8 στρέμματα, που δενδροφύτευσε ο ιδιώτης και απασχολήθηκε για αυτό τρεις φορές το Δημ. Συμβούλιο, από τα 1600 στρέμματα που διεκδικεί η Μητρόπολη και που κανείς δεν γνωρίζει αν δηλώθηκαν από το Δήμο Πρέβεζας και κανείς δεν ασχολείται με αυτό ενώ οι πάντες το γνωρίζουν και ….σφυρίζουν αδιάφορα
Είναι γνωστό βέβαια και στους πλέον αδαείς ότι αν ένα ακίνητο δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ,μόνο από ένα φερόμενο ως ιδιοκτήτη, τότε το ακίνητο περιέρχεται σε αυτόν.
Η εδώ και δύο χρόνια άρνηση του Δήμου Πρέβεζας και η αποδεδειγμένα πλέον εσκεμμένη αδράνεια του προέδρου Καμαρίνας να δώσουν μία σαφή απάντηση στο ερώτημα της δήλωσης ή μη του ακινήτου αυτού στο Κτηματολόγιο, και αυτή η ανεξήγητη “θολούρα” που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η πιθανή παράλειψη της δήλωσης του ακινήτου αυτού από τον Δήμο Πρέβεζας (σκόπιμη ή από λάθος θα ερευνηθεί, αν χρειαστεί , από τη δικαιοσύνη) αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό. Δηλαδή στην ανάδειξη της Μητρόπολης Πρέβεζας ως ιδιοκτήτη μιας έκτασης που ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Πρέβεζας. Θέτω το θέμα υπόψη του κ. Δημάρχου Πρέβεζας και όλων τω μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ώστε κανείς πλέον να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε. Παρεμπιπτόντως σας γνωρίζω ότι για την έκταση αυτή , ως Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας (1990-1998) αντιτέθηκα σθεναρά στις επιδιώξεις της Μητρόπολης Πρέβεζας να ιδιοποιηθεί αυτή την έκταση και με τη συνδρομή των κατοίκων και του τότε Προέδρου του Ωρωπού Παναγιώτη Αυγέρη απετράπη η πρόθεση της Μητρόπολης Πρέβεζας να οριοθετήσει και στη συνέχεια να περιφράξει αυτή την έκταση.
Θεώρησα σκόπιμο να το αναφέρω αυτό όχι για να επιδαψιλέψω δάφνες στον εαυτό μου , που δεν μου χρειάζονται άλλωστε, αλλά για να καταστήσω σαφές προς κάθε υπεύθυνο ότι αν δεν δηλωθεί αυτή η έκταση από το Δήμο Πρέβεζας θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και ως πολίτης αλλά και ως άνθρωπος που αγωνίστηκε να παραμείνει αυτή η έκταση κοινόχρηστη.
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα , λόγω εμπλοκής της Μητρόπολης, ανήκει στην κατηγορία “που να μπλέξω τώρα” (άκρως βέβαια αναχρονιστική και φονταμενταλιστική ), σας απαλλάσσω από αυτές τις πιθανές αγκυλώσεις και γίνομαι εγώ για άλλη μία φορά το “κακό παιδί” και σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω για αυτό κανένα απολύτως ενδοιασμό .Μη σας πω ότι το απολαμβάνω κιόλας. Αυτός ο φανερός κυνισμός μου ξέρετε ,είναι απότοκο του αντίστοιχου της Μητρόπολης που ενώ γνωρίζει ότι αυτή η έκταση δεν της ανήκει την διεκδικεί ανενδοίαστα, ανερυθρίαστα και με απίστευτο θράσος.
Με την ελπίδα ότι δεν θα φτάσουμε στα άκρα ζητώ από τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας να πράξουν το αυτονόητο, ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ , να επιληφθούν άμεσα του θέματος ώστε να δηλωθεί το ακίνητο στο Κτηματολόγιο (αν δεν δηλώθηκε) , να δημοσιοποιηθεί η δήλωση και όχι να μοιραστεί το ακίνητο στη Μητρόπολη όπως προτείνει ο πρόεδρος Καμαρίνας χωρίς να έχει την έγκριση κανενός και χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έκταση καταλαμβάνουν τα τρία τμήματα που προτείνει την παραχώρησή τους .

Ευχαριστώ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡ. ΝΟΥΣΙΑΣ
Τέως Πρόεδρος Κοινότητας Καμαρίνας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα