Τρίτη, 19/03/2024 | 13:50

Ανάπτυξη Τώρα: “Άνευ προηγουμένου προβοκάτσια του Δημάρχου, που κοροϊδεύει την πρεβεζάνικη κοινωνία

902 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2021, 11:37 πμ | 0 σχόλια

Το παρακάτω κείμενο είναι δελτίο τύπου και δεν απηχεί τις απόψεις της ιστοσελίδας μας

Ανάπτυξη Τώρα: “Άνευ προηγουμένου προβοκάτσια του Δημάρχου, που κοροϊδεύει την πρεβεζάνικη κοινωνία με μεθόδους αισχρής προπαγάνδας”
Η “Ανάπτυξη Τώρα” καταγγέλλει δημόσια τις μεθόδους αισχρής προπαγάνδας που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή Πρέβεζας και ο ίδιος ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, για να κοροϊδέψει την πρεβεζάνικη κοινωνία και να καλύψει την διαχειριστική και πολιτική του ανεπάρκεια.
Σε μία άνευ προηγουμένου προβοκάτσια κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν αθλητικούς χώρους χωρίς αντίτιμο για το κοινό, ο Δήμος Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου Πρέβεζας, για να υποδεχθεί αθλητικά σωματεία και τα μέλη τους, στην οποία σημειώνει:
“Ειδικότερα σε ότι αφορά την χρήση του Κολυμβητηρίου μετά και την απόφαση μη επιβολής τελών σε αθλητικά σωματεία για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, η οποία εγκρίθηκε από https://www.youtube.com/watch?v=Y6u-B8tRezc&t=6467s το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, δεν υφίσταται ανταποδοτικότητα. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν ώρες κοινού, λόγω αδυναμίας υποβολής αιτήματος πρόσληψης έκτακτου προσωπικού (Ναυαγοσώστη, προπονητή, και ιατρού) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα αλλά και υπό τη μορφή αντίτιμου όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία του”.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η δημοτική αρχή κοροϊδεύει την πρεβεζάνικη κοινωνία, αναφέροντας ότι φταίει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και οι αποφάσεις του για το ότι δεν θα υπάρχουν ώρες κοινού. Στην παράταξη του “Δήμου της Καρδιάς μας!” ας αποφασίσουν τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Τη δημοτική αρχή διέψευσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ο Πρόεδρος του σώματος και εντεταλμένος σύμβουλος για τον αθλητισμό Δημήτρη Καραμανίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν ώρες κοινού.
Είπε συγκεκριμένα: “Όπως γνωρίζετε όλοι στο κολυμβητήριο υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα, ότι για να μπορέσουμε να δώσουμε ώρες κοινού θα πρέπει να προσλάβουμε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ναυαγοσώστη, προπονητή, να έχουμε γιατρό. Όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να γίνουν και παροτρύνουμε τον κόσμο στην ουσία να μπορεί να εγγραφεί σε κάποιον από τους συλλόγους για να μπορέσει να κολυμπήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οποίοι παίρνουν παραχωρητήριο για τη σωστή χρήση της πισίνας. Η πισίνα γενικά είναι ξεχωριστό γιατί έχει μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας. Ο κάθε σύλλογος για να μπορέσει να πάρει το παραχωρητήριο οφείλει να έχει πολύ συγκεκριμένα έγγραφα, δηλαδή ναυαγοσώστη, προπονητή, βοηθό προπονητή, γιατρό, καταλαβαίνετε. Δεν είναι εύκολο δηλαδή όλοι οι σύλλογοι να μπορούν να είναι. Εδώ έχουμε δύο συλλόγους οι οποίοι και οι δύο πληρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές και τους δίνεται παραχωρητήριο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το κολυμβητήριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε τις ανάλογες προσλήψεις. Και τις προηγούμενες φορές που είχε γίνει, είχε γίνει μέσω της ΝΕΔΗΚΕΠ αν δεν κάνω λάθος. Οπότε τώρα βάζουμε το ποσό αυτό, είναι πολύ πιο μικρό από αυτό που θα πλήρωνε κάποιος ως αντίτιμο με βάση όλα τα προηγούμενα δεδομένα και λέμε στον κόσμο ότι μπορεί μέσα από τους συλλόγους να πάει να κολυμπήσει. Εκτός και αν μας δοθεί το πράσινο φως για να μπορέσουμε να κάνουμε τις ανάλογες προσλήψεις. Είναι κάτι το οποίο κι εμείς διεκδικούμε συνέχεια και είναι κάτι το οποίο το επιθυμούμε. Ποιος δεν επιθυμεί να υπάρχουν ώρες κοινού και να μπορέσει ο κόσμος να κολυμπήσει;”
Αυτό έγινε πριν ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Άρα όπως είπε και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούσε να κάνει προσλήψεις ο Δήμος και να έχει όρους κοινού.
Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον στον “Δήμο της Καρδιάς μας” για να μη λέει άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος, αν και τις τελευταίες εβδομάδες συμβαίνει συχνά αυτό.

Επίσης ο κ. Καραμανίδης είχε πει πως δε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις αν τυχόν δεν περάσει η εισήγηση της δημοτικής αρχής, “εκβιάζοντας” την απόφαση του σώματος. Τελικά οι εγκαταστάσεις άνοιξαν…
Τι συμβαίνει επιτέλους με τη νυν δημοτική αρχή;
Υπάρχει έστω και η παραμικρή στοιχειώδης σοβαρότητα;
Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας πήρε μία απόφαση. Αν δεν είναι σύννομη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πει πως δεν μπορεί να υπάρξει μη επιβολή αντιτίμου. Δεν είναι κακό κάτι τέτοιο. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις, σταθμίζοντας πάντα το καλύτερο δυνατό για τους δημότες.
Το απογοητευτικό είναι η “πολιτική κατρακύλα” της δημοτικής αρχής που πετάει “στάχτη στα μάτια των δημοτών” με την “σκοτεινή λογική” του “πες, πες κάτι θα μείνει…”.
Δυστυχώς για το Δήμο της Πρέβεζας ο Νίκος Γεωργάκος έχει βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη της αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα