Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:04

Πρέβεζα: ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

533 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2021, 9:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

Πραγματοποιηθήκε σήμερα, 1η του Μάη, καταθέση στεφάνων από την ΤΕ ΚΚΕ Πρέβεζας και το ΤΣ ΚΝΕ Πρέβεζας, τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και φορείς στο μνημείο του Κάππα στη μνήμη του αλύγιστου συντρόφου και συντοπίτη Σταύρο Κάππα, που συνελήφθη στο Κάστρο του Αγ.Ανδρέα. Που δεν έσκυψε το κεφάλι, που δε δέχτηκε το μέλλον που ετοίμαζαν για την εργατική τάξη και το λαό της πατρίδας μας. Μαζί με ακόμα 199 συντρόφους του έγινε ήρωας της εργατικής τάξης της Ελλάδας αλλά και παγκόσμια. 

Στην κεντρική ομιλία ο Βενετικίδης  Θεόδωρος, ειδικός γραμματέας στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, αναφέρθηκε στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να αυξήσει το χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες και την απλήρωτη δουλειά.  Στο ότι ένας εργαζόμενος θα δουλεύει για όσο θέλει ο εργοδότης χωρίς επιπλέον πληρωμή, τσακισμένος από την κούραση, χωρίς κοινωνική-προσωπική ζωή, θα γνωρίζει μόνο πότε θα αρχίζει η δουλειά κι όχι πότε θα τελειώνει.

Τέλος,  κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την συλλογική οργάνωση, τα σωματεία, τον συλλογικό αγώνα την συμμετοχή στην απεργία που έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση. Να δώσουν τη πρώτη δυναμική,μαζική απάντηση στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των σωματείων την Πέμπτη 6 Μάη στις 10 πμ στο Παλιό Κτελ.

 

Πρέβεζα, 1 Μάη 2021

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα