Σάββατο, 20/04/2024 | 12:26

Μωυσής Ελισάφ για κορονοϊό: Παίρνουμε μέτρα, τηρούμε τα μέτρα, επιτηρούμε τα μέτρα

515 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/05/2021, 1:38 μμ | 0 σχόλια

Την ανάγκη τήρησης και επιτήρησης των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα και με αφορμή τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται στην περιοχή.
Όπως ανέφερε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται στα 343.
Η μέση ηλικία όσων νοσούν έχει μειωθεί. «Έχουμε περισσότερα νέα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Έτσι δεν έχουμε αντίστοιχη πίεση στις δομές υγείας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Ο κ. Ελισάφ ζήτησε την μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση καθώς ο ιός βρίσκεται δίπλα μας και όσο τα μέτρα δεν τηρούνται θα αυξάνονται τα κρούσματα.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες όχι μόνο να δηλώνουν πιθανά κρούσματα αλλά να βοηθούν και στην ιχνηλάτηση των στενών επαφών.
«Αν τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα μέτρα που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία» υπογράμμισε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι από τους κλάδους που θα πληγούν άμεσα, σε τέτοια περίπτωση, είναι αυτοί της εστίασης και του τουρισμού.
Ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για την ανάγκη επιτήρησης των μέτρων.
«Παίρνουμε μέτρα, τηρούμε τα μέτρα, επιτηρούμε τα μέτρα. Είναι στο χέρι μας. Ή μειώνουμε τα κρούσματα ή είμαστε αντιμέτωποι με νέα μέτρα και ότι αυτό συνεπάγεται» κατέληξε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα