Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:26

Κώστας Μπάρκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εργαλειοποιεί τα ειδεχθή εγκλήματα, για να κάνει αντιπολίτευση, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία

442 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/05/2021, 12:42 μμ | 0 σχόλια

«Ως νέος πατέρας έχω συγκλονιστεί με αυτό το ειδεχθές έγκλημα, με τις εικόνες το παιδιού να χάνει την μητέρα του και τις περιγραφές των αστυνομικών και των δημοσιογράφων, όμως δεν θα ασκήσω κριτική στην Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιώντας το στον πολιτικό διάλογο» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας σημείωσε επίσης ότι «δεν ακολουθούμε τη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ούσα Αξιωματική Αντιπολίτευση, το έκανε κατά κόρον. Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται να δούμε την προστασία των ανθρώπων στη χώρας μας, να υπάρχει πραγματική αστυνόμευση και όχι βία εναντίων των πολιτών, θα πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν αυξημένα περιστατικά ληστειών πέριξ της Αττικής, παρόλα αυτά πρέπει το συγκεκριμένο έγκλημα να το απομονώσουμε. Νομίζω ότι αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελούν την πραγματικότητα. Προσπαθούν να ρίξουν μελάνι στην συζήτηση για να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Είχαμε έναν Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ίσχυε πάνω από πενήντα χρόνια στην χώρα, και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που ασχολούνται με αυτό δηλαδή, εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι, έφτιαξαν μία επιτροπή και πρότειναν αν μπορούμε να έχουμε αλλαγές, οι οποίες και έγιναν. Η χώρα μας από το 74 και μετά δεν είναι μια χώρα, η οποία αντιλαμβάνεται τις φυλακές ως καταδίκη των ανθρώπων, αλλά δικαστές και δικηγόροι λένε ότι το σύστημα μας θα πρέπει να είναι στη λογική τους σωφρονισμού και της επαναπροώθησης. Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να αλλάζει την συζήτηση.».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας ανέφερε χαρακτηριστικά «Εγώ «σαλάτα» συζητήσεις δεν θα κάνω, δεν βάζω όλα τα πράγματα μέσα για να κάνω αντιπολίτευση. Θα σας πω το εξής: η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς το 2012 είχε καταργήσει την δυνατότητα να δίνουν οι νέοι εξετάσεις, ώστε να μπαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία, ακριβώς γιατί είχε ψηφίσει το 1 προς 10, δηλαδή δέκα απολύσεις για μία πρόσληψη. Η Νέα Δημοκρατία έχει μειώσει τους εισακτέους στα πανεπιστήμια και δη στις στρατιωτικές σχολές και την αστυνομία. Αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί προς όφελός της, δημιουργώντας ομάδες, οι οποίες όχι μόνο αστυνόμευση δεν κάνουν αλλά είναι κατασταλτικές. Οι εικόνες που έχουμε από την ομάδα ΔΙΑΣ είναι να επιτίθεται σε πολίτες, οι οποίοι διαδήλωναν για τις γειτονιές τους. Αυτό που χρειάζεται είναι αστυνόμευση, ασφάλεια στις γειτονιές και όχι κατασταλτικές πρακτικές.».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα