Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:25

Αγωνιστική παρέμβαση γονέων Πρέβεζας: Τελικά ανοίγουν τα Λύκεια!!! 

525 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2021, 6:43 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τελικά ανοίγουν τα Λύκεια!!! 

Θα περίμενε κανείς ότι μετά από σχεδόν 5 μήνες που ήταν κλειστά  , μαθητές ,καθηγητές και γονείς θα το αντιμετώπιζαν τουλάχιστον θετικά και με μία αίσθηση ανακούφισης  το  ότι επιστρέφουμε επιτέλους σε μια κανονικότητα . Αντί αυτού όμως , βρίσκει το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και τους γονείς το λιγότερο μουδιασμένους και επιφυλακτικούς.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους καθηγητές και τους μαθητές για τεμπελιά. Από τους καθηγητές των παιδιών μας ακούγαμε  ότι αυτό που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες, η περιβόητη Τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Οι μαθητές τους τελευταίους  μήνες έχουν βιώσει τον εγκλεισμό, την απομόνωση, την αποκοινωνικοποίηση , την απραξία, την αμάθεια .

Ας θυμηθούμε ότι τα σχολεία είχαν κλείσει για αρκετές μέρες στις αρχές της χρονιάς με τις καταλήψεις του μαθητικού κινήματος με αιτήματα που αφορούσαν τόσο τις υγειονομικές συνθήκες για το άνοιγμα των σχολείων  όσο και για εκπαιδευτικά ζητήματα. Κανένα από τα αιτήματα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, για τα όσα πρέπει να γίνουν για ασφαλή σχολεία,  δεν έγιναν δεκτά. Κανένα από τα αιτήματα των μαθητών (ενδεικτικά κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων, κατάργηση βάσης του 10, κλπ) δεν ικανοποιήθηκε.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Λύκεια , επιβεβαιώνει αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε. Δεν νοιάζεται καθόλου για το μέλλον και τη μόρφωση των μαθητών. Μοναδικό της μέλημα είναι να μην θιγούν οι «ιερές αγελάδες» των πανελλαδικών εξετάσεων, να εφαρμοστούν οι νέες δραματικές περικοπές στους φετινούς εισακτέους στα ΑΕΙ, καθώς επίσης και να ενεργοποιηθεί ο ταξικός κόφτης της «τράπεζας θεμάτων» με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς. Επίσης αντανακλά και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την κούραση και την αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση. Όλο αυτό το διάστημα του παρατεταμένου λουκέτου δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους. 

Επιμένει να μην μειώνει τον αριθμό των μαθητών με ανώτατο όριο τα 15 παιδιά ανά τμήμα αυξάνοντας το σύνολο των αιθουσών διδασκαλίας, να μην προσλαμβάνει – διορίζει άμεσα εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τις ανάγκες, να μην στελεχώνει τα σχολεία με προσωπικό στην καθαριότητα. Αντί να εξασφαλίσει εμβόλια για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, δίνει ψίχουλα από τα λεγόμενα αδιάθετα όσων δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους. Αντί να στείλει κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία για να διενεργούν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως πανάκεια τα πολυδιαφημιζόμενα «self–test». 

Πίσω όμως από τις επικοινωνιακές φιέστες για τη λεγόμενη αυτοδιάγνωση μαθητών και εκπαιδευτικών κρύβεται ξανά η ατομική ευθύνη! Έτσι,  με ύπουλο τρόπο μετατοπίζει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ακόμα και στους γονείς, οι οποίοι μάλιστα καλούνται να υπογράφουν και «υπεύθυνες δηλώσεις» για τα παιδιά τους, ώστε να απαλλαχθεί η ίδια από τις δικές της. Μετά την μετατροπή των γονιών και των γιαγιάδων των παιδιών των δημοτικών σε εκπαιδευτικούς, μετατρέπει τους γονείς των παιδιών του Λυκείου σε νοσηλευτές ειδικούς στη διενέργεια διαγνωστικών test. 

Επιδιώκει σταθερά να μετατρέψει την πανδημία στη μεγάλη της ευκαιρία για να προωθήσει την συρρίκνωση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Παιδείας, καθώς επίσης και ένα τεράστιο πείραμα κοινωνικής πειθάρχησης.

Ως γονείς δηλώνουμε ότι θέλουμε να ανοίξουν όχι μόνο τα Λύκεια αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα Πανεπιστήμια. Θα σταθούμε και θα αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά μας και τους καθηγητές τους για να προτάξουμε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τώρα, να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

 

 

Απαιτούμε

  • 15 μαθητές στα τμήματα
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς – μαθητές με την ευθύνη του κράτους και του ΕΟΔΥ
  • Να καλυφθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα
  • Να ματαιωθούν οι προαγωγικές – απολυτήριες εξετάσεις για τη φετινή χρονιά. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων. Να καταργηθεί τώρα!
  • Καμία περικοπή στους εισακτέους στα ΑΕΙ!
  • Η τηλεκπαίδευση να μη νομιμοποιηθεί και να μη μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική.
  • Να μην προσμετρηθούν οι απουσίες της τηλεκπαίδευσης. Δραστική αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τον περιορισμό των μορφωτικών ελλειμμάτων που έχουν συσσωρευθεί. Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Καμιά εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Να μην ισχύσει η μείωση των εισακτέων. 
  • Έξω η αστυνομία από τα ΑΕΙ! Κάτω ο αυταρχικός – αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα