Πέμπτη, 11/08/2022 | 17:47

Κικίλιας για AstraZeneca: Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΜΑ – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

291 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/03/2021, 9:31 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ζήτησε από τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, να μην το ακυρώσουν. Μίλησε για ένα περιστατικό που εντοπίστηκε στην Ελλάδα, αλλά ελέγχθηκε και δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Συνεδριάζει σήμερα (16.03.2021) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών εμπιστευόμαστε έναν θεσμό, τον EMA, που έχει δώσει αδειοδοτήσεις, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο θέμα με το εμβόλιο της Astrazeneca το οποίο χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία,Ιταλία, Κύπρος, Ολλανδία, Ισπανία και πολλές άλλες το έχουν “παγώσει.”.. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε ανακοίνωσή του χθες (15.03.2021) συνέστησε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

 

«Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά. Θα πρέπει να προσμετράμε τα επιστημονικά δεδομένα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μέχρι να πει ο EMA κάτι άλλο εμβολιαζόμαστε με όλα τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ευρώπη», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ζητώντας υπευθυνότητα και ψυχραιμία, ο Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 172.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Όπως σημείωσε, υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο το έλεγξε ο ΕΟΦ και αποδείχθηκε ότι δεν σχετιζόταν με το εμβόλιο.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως άλλες χώρες έχουν απορρίψει το εμβόλιο της AstraZeneca, ο υπουργός Υγείας τόνισε αν και κάποιες «παγώνουν» τους εμβολιασμούς, άλλες το συνεχίζουν. Και πρόσθεσε με νόημα πως αν αύριο μια ή άλλες χώρες δώσουν μονομερώς το «πράσινο φως» σε κάποιο εμβόλιο, «εμείς θα πάμε να το κάνουμε;».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα