Πέμπτη, 25/04/2024 | 21:21

Πρέβεζα: Στα άκρα οι κάτοικοι στο Τσαβαλοχώρι με τους Ρομά

757 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/02/2021, 11:50 πμ | 0 σχόλια

 

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι μας, δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες όταν αναδείξαμε την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος με τους Ρομά που εγκαταστάθηκαν στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Γράψαμε για όλα αυτά τα παιδάκια που ήταν μέσα στο κρύο, νηστικά και ξυπόλυτα, χωρίς παππούτσια, χωρίς χοντρά ρούχα για να αντέξουν το κρύο.

Η πλειοψηφία των φορέων μας λειτούργησε με μια λογική Πόντιου Πιλάτου, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά, κανείς δεν έδειξε φιλότιμο, μάλιστα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα υπήρχε και μία βρύση που έτρεχε νερό και από ότι φαίνεται τους έκοψαν και το νερό.

Αφού με τις τακτικές τους οι φορείς μας επιτρέπουν στους Ρομά να μένουν στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα, κανείς δεν μερίμνησε τουλάχιστον να τοποθετηθούν εκεί, δύο χημικές WC.

Σας είχαμε γράψει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσουν να τα καταφέρουν οι Ρομά και ιδιαίτερα τα μικρά τα παιδάκια αυτές τις μέρες του τσουχτερού κρύου, για να ζεσταθούν έπαιρναν ξύλα από τα ετοιμόρροπα κτίρια του πρώην στρατοπέδου και τα έκαιγαν!

Μη έχοντας νερό οι Ρομά που μένουν στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα μπαίνουν σε σπίτια και ζητούν νερό από τους κατοίκους του Τσαβαλοχωρίου, ορισμένοι τους δίνουν, κάποιοι άλλοι τους μιλούν απότομα, οι Ρομά ανταπαντούν με άκομψο τρόπο και η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει. Προς αυτή την κατεύθυνση κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου…

Ορισμένοι από τους κατοίκους στο Τσαβαλοχώρι στην Πρέβεζα,  είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα με την εγκατάσταση των Ρομά στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Κάποιοι μιλούν για την απουσία του Δήμου Πρέβεζας, για την απουσία της αστυνομίας, ακόμα και την απουσία του υγειονομικού και ετοιμάζονται να προβούν σε σχετικές καταγγελίες.

Πριν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, έστω και την ύστατη στιγμή, ζητείται από τους φορείς μας, να δοθεί μια λύση. Να μην γίνουμε θέμα και πάλι σε πανελλαδική κλίμακα για κάτι αρνητικό!

Ζητείται λύση!

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα