Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:20

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας συγκρίνει τον εαυτό του με τον υπουργό Εθνικής άμυνας; Απάντηση στην Ε.Α.Υ.

773 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/02/2021, 2:11 μμ | 0 σχόλια

 

Μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας  Νίκου Τζίμα, έδωσε τροφή για σχόλια και αφορούσε την ενίσχυση με 3 αστυνομικούς την Αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας.

Ο κ. Τζίμας ούτε λίγο ούτε πολύ άφηνε να εννοηθεί  ότι κάτοπιν συνενοήσεως με τον Χρυσοχοίδη ενισχύθηκε η αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας με 3 αστυνομικούς, σε μεγαλύτερο μάλιστα αριθμό από τις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου.

Συμπέρασμα: Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας ξεπερνά σε κομματική ισχύ όλους τους βουλευτές της Ηπείρου ακόμα με τον βουλευτή των Ιωαννίνων και πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.  Για να κατάφερε ο κ. Τζίμας να φέρει μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στο νομό Πρέβεζας, από όλους τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Ερωτήση προς τη ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο: Μπορούν οι πρόεδροι της ΝΟΔΕ της χώρας να κάνουν μεταθέσεις και σχετικές διαδικασίες; Μετατρέπεται η κυβέρνηση σε κομματικό κράτος; Παρακάμπτουν οι προέδροι των ΝΟΔΕ της χώρας τους βουλευτές των νομών; Παρακάπτουν τη διαδικασία των μεταθέσεων στην αστυνομία; 

Αν όντως ο κ. Τζίμας έχει δίκιο και εκ της θέσεως του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας μπορεί και προσφέρει στον τόπο του (και μπράβο του) κάνοντας μάλιστα και μεταθέσεις, τότε οδηγούμαστε σε εποχές που ο κόσμος μιλούσε για “Κομματικό κράτος της Δεξιάς” για “Κλαδική του ΠΑΣΟΚ”, δηλαδή εποχές αλήστου μνήμης που οι μεταθέσεις στο κράτος, γίνονταν από το… κόμμα! Εκεί φτάσαμε κύριοι της Κυβέρνησης; Στις εποχές που κατέστρεψαν τη χώρα; Σε καταστάσεις δηλαδή που οδήγησαν τη χώρα στις εποχές των μνημονίων;

Έβγαλε μια Light ανακοίνωση λοιπόν η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Πρέβεζας και εξηγεί ποια είναι η διαδικασία για τις μεταθέσεις ως εξής: ” Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος των Αστυνομικών είναι οι μεταθέσεις αυτές να πραγματοποιούνται με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς έχουμε κώδικα μεταθέσεων από το 1997 και να αποφασίζονται από πενταμελές συμβούλιο μεταθέσεων στο οποίο συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Σε αυτή την βάση λοιπόν, δεχόμαστε την όποια θεσμική παρέμβαση έχει ως σκοπό να αναδείξει τις ανάγκες σε αστυνομικό προσωπικό όπως αυτές προκύπτουν από τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες αστυνόμευσης ως προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. ”

Βγάζει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Πρέβεζας και αφού δεν αναφέρετε στο κείμενό του σε κανένα σημείο για το ποια διαδικασία ακολουθείται στις μεταθέσεις των αστυνομικών ,  αφήνει αιχμές για τα μέσα Ενημέρωσης που τόλμησαν (;!) να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων . Λες και δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα ή θα έπρεπε να ρωτήσουμε τον κ. Τζίμα όσοι αναρτήσαμε το δελτίο τύπου της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων  Πρέβεζας.

Στην απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Τζίμα την οποία θα διαβάσετε παρακάτω -ο οποίος υπογράφει μάλιστα στο τέλος του κειμένου “Ο άνθρωπός μας” ,-αναφέρονται μια σειρά από ομορφιές για “συγχαρητήριες αναφορές για αποτελέσματα από εκλογικές μάχες και αγώνες”   Έχουμε δώσει εξετάσεις και τις έχουμε περάσει με άριστα όλα αυτά τα χρόνια από το 2016 “επίσης αναφέρει “θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να παρέμβω”. 

Ερώτηση προς τη ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο: Εάν δεν είχε παρέμβει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας δεν θα είχε γίνει η μετάθεση των τριών αστυνομικών; Αν όντως έχει δίκιο ο κ. Τζίμας, η Κυβέρνηση παρακάπτει τη διαδικασία της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων; 

Το πιο υπέροχο βέβαια ο “άνθρωπος μας” πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας, το κρατάει για το τέλος στο κείμενό του, απολαύστε το :

“Το κείμενο που ανάρτησα , είναι το ίδιο κείμενο με αυτό που ανάρτησε ο αγαπητός μου φίλος Βουλευτής Καβάλας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Νίκος Παναγιωτόπουλος , για την εξίσου επιτυχία στο νομό του , για την κάλυψη των οργανικών θέσεων . Αφαιρώντας μόνο από το κείμενο του την συνεννόηση την δική του με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου , μιας και η δική μου  ήταν μόνο με τον Αξιότιμο Υπουργό μας , Μιχάλη Χρυσοχοϊδη . Συμπληρώθηκε δε μόνο από μέρους μου , “ η πρωτιά για την Ήπειρο “ , που εξάλλου είναι και πραγματική . Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι συνεργάτες μου και εγώ στην ΝΟΔΕ , έχουμε καταφέρει με την αξιόπιστη δουλειά μας , να συγκαταλέγεται η Νομαρχιακή μας σε πολύ υψηλή εκτίμηση σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη και να ακούγεται η γνώμη και η άποψη της . Έχουμε δώσει εξετάσεις και τις έχουμε περάσει με άριστα όλα αυτά τα χρόνια από το 2016 . Αλήθεια ! Σας ενόχλησε και αυτό ?? Αγαπητοί Κύριοι υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου . Να γνωρίζετε ότι πάντα θα είμαι δίπλα σε σας αλλά και σε κάθε δίκαιο αίτημα άλλου φορέα για το καλό του τόπου μας . Τέλος , θα σας παρότρυνα να μην εκδώσετε Δελτίο Τύπου τώρα για να κατηγορήσετε ως πολιτικό παράγοντα και Λαϊκιστή και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που νοιάστηκε για τον τόπο του…τώρα που μάθατε ότι το κείμενο είναι δικό του… ….Ή είστε έτοιμοι και γι’ αυτό ?!”

Προσέξτε μιλάει για… εξίσου επιτυχία στο νομό Καβάλας του Υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου!!! Πάλι καλά που ο υπουργός Εθνικής άμυνας, έφτασε σε επιτυχία στη δική του εκλογική περιφέρεια -Εξίσου- τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας! 

Μάλιστα στην ίδια παράγραφο ο κ. Τζίμας  αναφέρει αφού η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας μιλά στην ανακοίνωσή της για λαϊκισμό στην μετάθεση 3 αστυνομικών στο νομό Πρέβεζας, γιατί δεν κάνει το ίδιο με τον υπουργό εθνικής άμυνας  Νίκο Παναγιωτόπουλο. Διαβάζουμε καλά; Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και οποιοσδήποτε πρόεδρος της ΝΟΔΕ, όταν αναφέρεται σε μεταθέσεις, έχει την ίδια βαρύτητα με τον Υπουργό Εθνικής άμυνας; Συγκρίνει τον εαυτό του με τον υπουργό εθνικής Άμυνας;

 

Ακολουθεί η απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκου Τζίμα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

      

Με σοβαρό προβληματισμό αλλά και αρκετή απορία , πολλοί από εσάς , διαβάσατε το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα , χτεσινό δελτίο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρεβέζης .

Ένα δελτίο που φιλοξενήθηκε σε ελάχιστα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης , μιας και τα υπόλοιπα λόγω του ολοκληρωμένου ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν , δεν προχώρησαν στην ανάρτηση του . Επειδή όμως , πολλοί μου τηλεφωνήσατε και σας ενημέρωσα λεπτομερώς , θεωρώ ότι πρέπει να ενημερώσω και τους υπόλοιπους από εδώ .

Καταρχήν, όπως με γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, με διέπει μία σοβαρότητα στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του δημόσιου βίου που πραγματώνονται γύρω μας και πάντα τεκμηριώνοντας με επιχειρήματα . Ποτέ δεν κόμπασα για τις επιτυχίες , χρησιμοποιώντας την σφραγίδα και ποτέ δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου ευαρέσκειας , γιατί αυτές ήταν πάντοτε αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας με τους συνεργάτες μου στη ΝΟΔΕ . Μόνο συγχαρητήριες αναφορές για αποτελέσματα από εκλογικές μάχες και αγώνες .

Πολύ περισσότερο τώρα , που το αποτέλεσμα με τις μεταθέσεις της Αστυνομίας είχε πολύ θετικό πρόσημο για το νομό μας . Αρκέστηκα μόνο σε μία αναφορά στο προσωπικό μου προφίλ . Δεν εστάλη κανένα δελτίο τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης για να προμοταριστεί η επιτυχία για το νομό . Σεμνά και ταπεινά .

Φαίνεται βέβαια ότι αυτό ενόχλησε την τοπική ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων που κοιτούσε από μακριά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας . Και χωρίς να έρθει σε καμία επικοινωνία μαζί μου το προεδρείο για να μάθει τις λεπτομέρειες , εξέδωσε δελτίο τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για να διατυμπανίσει ότι η έγνοια για το πάγιο αίτημα της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης , της κάλυψης οργανικών θέσεων , προς όφελος των στελεχών και της τοπικής κοινωνίας , αλλά και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του Νομού μας , είναι λαϊκισμός εκ μέρους μου .

Όμως αρκετοί Αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί μου , αφενός διατυπώνοντας πως ουδέποτε συνεδρίασε το Δ.Σ. της τοπικής ένωσης για να εκδώσει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου και αφετέρου εκφράσανε , από την μία , την απόλυτη ικανοποίηση για την κάλυψη των συγκεκριμένων οργανικών θέσεων και από την άλλη την οργή και το μειδίαμα για την στόχευση του Δελτίου αυτού της τοπικής Ένωσης . Αγαπητοί Κύριοι υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου . Ο συνδικαλισμός είναι σεβάσμιος σε κάθε εργασιακό τομέα . Χαιρετίζω τις προσπάθειες σας για καλυτέρευση των συνθηκών στην εργασία σας . Όπως λέτε , μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος των Αστυνομικών είναι οι μεταθέσεις αυτές να πραγματοποιούνται με αξιοκρατικά κριτήρια . Από εκεί και πέρα όμως , όπως πολύ καλά γνωρίζετε , όλα αυτά έρχονται δεύτερα όταν το Υπουργείο πρέπει να καλύψει άλλες περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερο και άμεσο θέμα κάλυψης οργανικών θέσεων και είναι απόλυτα ορθό και συνάμα εύλογο αυτό .

Έτσι όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει θέμα με τις θέσεις στην Πρέβεζα , θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να παρέμβω . Πιστεύω ότι ο ρόλος του κάθε Προέδρου της ΝΟΔΕ που αγαπά και νοιάζεται τον τόπο του , είναι να παρακολουθεί τα δρώμενα και να είναι μπροστά από τις εξελίξεις . Αγαπητοί Κύριοι υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου . Κατά την ορκωμοσία σας στο Σώμα , αναφωνήσατε…” να εκπληρώ ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου και να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος Αστυνομικός…” . Καθήκον σας , δεν είναι να “οπλίζετε”  την σφραγίδα σας και να “ πυροβολείτε ” κατά αυτών που μάχονται και υποστηρίζουν τα συμφέροντα σας . Καθήκον σας και όπως το πράττετε ορθώς όλοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας , είναι να φυλάτε πίστη εις στην Πατρίδα και να διαφυλάττετε την έννομη τάξη και την προστασία των πολιτών

. Στο δια ταύτα , θα πρέπει να γνωρίζετε αγαπητοί υπογράφοντες και το τελευταίο . Το κείμενο που ανάρτησα , είναι το ίδιο κείμενο με αυτό που ανάρτησε ο αγαπητός μου φίλος Βουλευτής Καβάλας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Νίκος Παναγιωτόπουλος , για την εξίσου επιτυχία στο νομό του , για την κάλυψη των οργανικών θέσεων . Αφαιρώντας μόνο από το κείμενο του την συνεννόηση την δική του με τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου , μιας και η δική μου  ήταν μόνο με τον Αξιότιμο Υπουργό μας , Μιχάλη Χρυσοχοϊδη . Συμπληρώθηκε δε μόνο από μέρους μου , “ η πρωτιά για την Ήπειρο “ , που εξάλλου είναι και πραγματική . Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι συνεργάτες μου και εγώ στην ΝΟΔΕ , έχουμε καταφέρει με την αξιόπιστη δουλειά μας , να συγκαταλέγεται η Νομαρχιακή μας σε πολύ υψηλή εκτίμηση σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη και να ακούγεται η γνώμη και η άποψη της . Έχουμε δώσει εξετάσεις και τις έχουμε περάσει με άριστα όλα αυτά τα χρόνια από το 2016 . Αλήθεια ! Σας ενόχλησε και αυτό ?? Αγαπητοί Κύριοι υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου . Να γνωρίζετε ότι πάντα θα είμαι δίπλα σε σας αλλά και σε κάθε δίκαιο αίτημα άλλου φορέα για το καλό του τόπου μας . Τέλος , θα σας παρότρυνα να μην εκδώσετε Δελτίο Τύπου τώρα για να κατηγορήσετε ως πολιτικό παράγοντα και Λαϊκιστή και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που νοιάστηκε για τον τόπο του…τώρα που μάθατε ότι το κείμενο είναι δικό του… ….Ή είστε έτοιμοι και γι’ αυτό ?!

Με εκτίμηση                                                                                                                                         Ο άνθρωπός σας                                                                                                                                                     Νίκος Τζίμας 

   

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα