Τρίτη, 19/03/2024 | 06:28

Ενώνουμε τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/01/2021, 10:51 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Ενώνουμε τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών που δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Ήδη, τα δήθεν προσωρινά μέτρα, κρατούν δέκα μήνες τώρα. Και το τρίτο κύμα που εμφανίστηκε σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι μπροστά μας. Αν περιμένουμε την αργόσυρτη διαδικασία των εμβολιασμών έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλα ακόμα και τότε τίποτα δεν εγγυάται ότι η οικονομική κρίση που έχει αγκαλιάσει την Ελληνική και παγκόσμια οικονομία θα ξεπεραστεί. Έχουμε πικρή πείρα από την προηγούμενη δεκαετή κρίση, όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και ο υπόλοιπος λαός που πλήρωσαν το μάρμαρο και μάλιστα τα χρέη που δημιουργήθηκαν τότε ακόμα βαραίνουν τις πλάτες μας. 

 Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση στις συνθήκες της πανδημίας σαν τον κλέφτη περνάει αλλεπάλληλα αντεργατικά-αντιλαϊκά νομοσχέδια. Τέτοιο στόχο έχει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, αυτό προβλέπει η φοροληστεία που περιγράφεται στον νέο προϋπολογισμό, ενώ η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δεν χτυπάει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους στο λιανεμπόριο. Μάλιστα  για να τα εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα, είναι αναγκαία η αναβάθμιση της καταστολής, για αυτό νομοθέτησαν τον περιορισμό των λαϊκών κινητοποιήσεων. Καμία εμπιστοσύνη επομένως σε αυτούς που ορκίζονται στην δήθεν ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή σκάβουν τον λάκκο στους αυτοαπασχολουμένους και τους μικρούς ΕΒΕ με το σχέδιο Πισσαρίδη.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι η ίδια πολιτική που γεννά τα προβλήματα τόσο  στους εμποροϋπαλλήλους,όσο στους μικρούς ΕΒΕ και αυτοπαπασχολούμενους. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ο κοινός βηματισμός όλων των παραπάνω, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και τους εξαθλιώνουν – εξαφανίζουν. 

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τη ζωή που ζούμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τα συνεχή χτυπήματα στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Θα δεχτούμε την άθλια κατάσταση στην Κοινωνική Ασφάλιση και την παραπέρα παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους; Θα δεχτούμε τις νέες ανατροπές με την παραπέρα ευελιξία των εργασιακών σχέσεων; Τα 10ωρα με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία; Θα δεχτούμε το νέο χτύπημα των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, το χτύπημα στη συλλογική δράση και πάλη; Θα αποδεχτούμε τον εργασιακό μας βίο χωρίς ΣΣΕ, με 200 ευρώ κατώτερο μισθό; Θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα;

Να μην περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα ριχνόμαστε στη μάχη της οργάνωσης της πάλης. Να μην περάσουν οι νέοι αντεργατικοί σχεδιασμοί και η επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολουμένουν,συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει προαναγγείλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας,την Τετάρτη 27 Γενάρη,στη ΔΟΥ Πρέβεζας,στις 1.30μμ.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα