Παρασκευή, 26/04/2024 | 07:30

Με sms στο 13034 το ραντεβού για εμβολιασμό

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/12/2020, 2:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μία σύντομη ανασκόπηση του 2020 έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο χρόνος αυτός έφερε τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, καθήλωσε την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα τα πήγαμε καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Η χώρα μας με εξαίρεση κάποιες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στον πράσινο του δείκτης θετικότητας σε σχέση με άλλες χώρες», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να αγκαλιαστούμε ξανά αλλά και να αρχίσει ξανά η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως απαιτείται ακόμη προσοχή, καθώς ο δείκτης θετικότητας αλλά και οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ, αυτές αγγίζουν το 68% στην επικράτεια και το 63% στην Αττική και στο 91% στη Θεσσαλονίκη.

«Κάθε πολίτης θα ελέγχει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας είτε εισάγοντας το όνομα και τον ΑΜΚΑ στη σελίδα emvolio.gov.gr είτε στέλνοντας sms στο 13034» διευκρίνισε.

«Μέχρι στιγμής έχουμε υψηλή ζήτηση των πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν η οποία ξεπερνά και τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεση μας μέχρι στιγμής. Αυτό που προέχει είναι να δείξουμε στους πολίτες πως τα εμβόλια είναι ασφαλείς και αποτελεσματικά», τόνισε ο κ.Πέτσας ενώ πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση εμβολίων αναμένεται μέχρι τέλος του Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα αναμένεται και η έγκριση του εμβολίου της Moderna, όπου περιμένουμε και από εκεί εμβόλια.

«Σκοπός είναι το Γενάρη να τεσταριστεί η λειτουργία του συστήματος και στους επόμενους μήνες να ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών ανάλογα και με τα εμβόλια που θα έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε.

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς

Σχετικά με τους περιορισμούς για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η εικόνα των Χριστουγέννων ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο αυτό θα φανεί στην πράξη το επόμενο δεκαήμερο.

«Το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕΝ θα χαλαρώσουμε την περίοδο των γιορτών», επανέλαβε ο κ. Πέτσας ενώ ανέφερε πως δεν εξετάζεται κανένα νέο μέτρο για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα