Τρίτη, 19/03/2024 | 06:32

Θανάσης Καββαδάς: 3.674.800 ευρώ από το Υπ. Ανάπτυξης η χρηματοδότηση του Περιφερειακού της Λευκάδας

507 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2020, 6:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «3.674.800 ευρώ δεσμεύθηκε να διαθέσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για χρηματοδότηση του Περιφερειακού της Λευκάδας – Το ποσό θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών για το 2021»

 

Συναντήσεις στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του σημαντικού έργου του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Λευκάδας, ύψους 3.674.800 ευρώ.

Έπειτα από μια σειρά διερευνητικών επαφών με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι το προτεινόμενο ποσό θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2021. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος διότι η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία δείχνουν έμπρακτα την πολιτική βούληση να βοηθήσουν τη Λευκάδα να υλοποιήσει μεγάλα και σημαντικά έργα και να πάει μπροστά ο τόπος μας. 

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα επιδιώκουμε την υλοποίηση μιας περιφερειακής οδού που θα παρακάμπτει το κέντρο της πόλης της Λευκάδας και θα αποσυμφορεί την κίνηση, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες.

Έχοντας θέσει σε προτεραιότητα την υλοποίηση του έργου, μετά τις επαφές με τα Υπουργεία επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό προκειμένου ο Δήμος, ο οποίος έχει εκπονήσει και τη σχετική μελέτη, να ετοιμάσει και να αποστείλει το απαιτούμενο τεχνικό δελτίο του έργου στο Υπουργείο Υποδομών. Σήμερα στη τελική συνάντησή μου με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, δεσμεύθηκε ότι η χρηματοδότηση του έργου θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών για το 2021.

Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να δρομολογηθεί το σπουδαίο έργο του περιφερειακού της Λευκάδας. Πλέον, η διαδικασία από το νέο έτος περνά στα χέρια κυρίως του Υπουργείου Υποδομών και του Δήμου μας, εξακολουθώ όμως να το παρακολουθώ και παραμένω πάντα διαθέσιμος για να συνεισφέρω όπου και όπως χρειάζεται.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα