Παρασκευή, 26/04/2024 | 05:49

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας: Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

583 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2020, 5:01 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ στα  χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας

 

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Με απαράδεκτο, αυταρχικό και αντιδεοντολογικό τρόπο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στα χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας» για τη δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να φιμώσουν τη φωνή μας και την προσπάθεια που κάνουμε να ακουστούν και να προωθηθούν τα δίκια  και τα αιτήματα των πολιτών  μέσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να αθλούνται δωρεάν σε κατάλληλα διαμορφωμένους υπαίθριους χώρους. -Μάλιστα στο πλαίσιο της συνολικότερης πρότασής μας για τον αθλητισμό προτείνουμε να δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι παντού στον ιστό της Πρέβεζας, στον Λούρο, το Κανάλι και στις κοινότητες. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και σε άλση, όπως το Αισθητικό Άλσος Μονολιθίου.

Η μόνη αναφορά που έχει γίνει σε τέτοιον χώρο από τον Δήμο είναι στο πλαίσιο του Οpen Mall  γεγονός που δείχνει την άποψη τους για τον αθλητισμό ως συμπλήρωμα του καταναλωτισμού. Εμείς έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη για τον αθλητισμό. Θέλουμε να είναι μαζικός και λαϊκός ως κοινωνικό δικαίωμα και οργανικό στοιχείο της ποιότητας ζωής και όχι ως συστατικό στοιχείο ενός shopping therapy και δε θα περιμένουμε ο επόμενος τέτοιος χώρος άθλησης να δημιουργηθεί, όταν οι ιθύνοντες θα εκπονήσουν το επόμενο δαιμόνιο σχέδιο ενός νέου Mall.

Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες του Δήμου, τις νέες και τους νέους, την εργατική τάξη, τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, όσες και όσους βιώνουν το φάσμα της ανεργίας. Για αυτό ζητήσαμε μείωση των δημοτικών φόρων για όλους αυτούς , για αυτό ζητήσαμε απαλλαγή φόρων για άνεργους. Για αυτό πήραμε την επιτυχή πρωτοβουλία στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισης του νομοθετικού εκτρώματος που ονομάζεται Νέος Πτωχευτικός Κώδικας που βάζει χέρι και στη πρώτη κατοικία.  Πρόταση που ο Δήμαρχος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλη η παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” καταψήφισε.  Γιατί εμείς είμαστε με τους πολίτες και αυτοί είναι (και μάλιστα απροσχημάτιστα) με τους τραπεζίτες!

 

   η γραμματεία  

της δημοτικής κίνησης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα