Τρίτη, 19/03/2024 | 04:14

Κώστας Μπάρκας: «Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες»

573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2020, 7:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ομιλία Κώστα Μπάρκα στη Βουλή για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα: «Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες»

«Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα δεν τόλμησε να το προτείνει ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και βρεθήκατε εσείς, άξια παλικάρια και άξιες κόρες του ΔΝΤ, να φέρετε ένα Νομοσχέδιο, το οποίο δεν είχε φανταστεί κανείς. Και λέτε στους πολίτες ότι θα πτωχεύσουν όλοι. Θα γίνεται υποχρεωτική πτώχευση ακόμα και για φυσικά πρόσωπα. Θα χάνουν την κυριότητα της Πρώτης Κατοικίας. Μειώνετε στα κρυφά, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, το ακατάσχετο στα 611 ευρώ από τα 1.200 ευρώ που είναι σήμερα. Ο ιδιοκτήτης θα γίνει ενοικιαστής στο σπίτι του. Και εσείς, οι της Νέας Δημοκρατίας συζητάτε περί ανέμων και υδάτων. Θα επικαλεστώ ένα κομμάτι από το φοβερό έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το οποίο σε μια στροφή ενός τραγουδιού αναφέρει, «στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες». Η κοινωνία βλέπει μια κυβέρνηση, τη δική σας κυβέρνηση, που βγάζει τα σπίτια τους στο σφυρί.», ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του για την Πρόταση Δυσπιστίας που κατατέθηκε εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το Νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα στους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας και αναφέρθηκε και σε δηλώσεις Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες παραδέχονται ότι με το Νομοσχέδιο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία καταργείται η προστασία της Πρώτης Κατοικίας. «Η κατάθεση της Πρότασης Δυσπιστίας δεν είναι για τον «Οσιομάρτυρα», τον «Δεύτερο Μωυσή», μετά τον κ. Μητσοτάκη, κ. Σταϊκούρα. Δεν είναι οσιομάρτυρας ο κ. Σταϊκούρας. Η συζήτηση γίνεται για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που προφανώς με τη βοήθεια των φιλικών σας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κρύβετε εναγωνίως τι περιέχει. Η Πρόταση Δυσπιστίας λοιπόν, κατά του κ. Σταϊκούρα δεν ήταν μια επικοινωνιακή πολιτική επιλογή, αλλά μια πολιτική ουσίας. Η κυβέρνηση έφερε έναν Πτωχευτικό Νόμο, που καταργεί κάθε προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Δεν το λέω εγώ, ο κ. Σιμόπουλος, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι καταργείται η προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Και βεβαίως το είπαν κι άλλοι. Όλοι οι Κοινωνικοί Φορείς, η ΓΣΕΒΕΕ, τα Επιμελητήρια, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, όλοι οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς, που πέρασαν από την Επιτροπή, ανέφεραν ότι καταργείται η προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Κατάργηση προστασίας την οποία, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλετε να συζητήσουμε. Προφανώς για εμάς το μόνο θεσμικό όπλο που είχαμε στα χέρια μας ήταν όχι να κρυφτείτε πίσω από μια διήμερη συζήτηση, για την οποία τα ΜΜΕ, τα οποία σας στηρίζουν δεν έκαναν καμία αναφορά, αλλά να έρθετε εδώ, στη βάσανο του πενθημέρου να συζητήσουμε για την ουσία του Νομοσχεδίου. Και θα περάσετε αυτή τη βάσανο. Δεν θα μιλάτε για άσχετα πράγματα.», σημείωσε ο κ. Μπάρκας.

Αναφερόμενος στο φιάσκο της κυβέρνησης, να συλλάβει τον Υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, την ίδια στιγμή που εξαντλεί την αυστηρότητά της σε δεκατετράχρονα παιδιά, ο κ. Μπάρκας ανέφερε «Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αναπτύχθηκε από τον κ. Χρυσοχοϊδη, είναι περί ανέμων και υδάτων. Το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών έχει ένα βασικό πυλώνα: τον εθελοντισμό. Αυτόν αναπτύσσει η κυβέρνηση. Όποιος καταδικασμένος θέλει, παραδίνεται. Όποιος θέλει, «την κάνει», φεύγει, κρύβεται. Στα δεκατετράχρονα, ξύλο, απειλές, τα ΜΑΤ, να φύγουν από τις πλατείες, να φύγουν από τα σπίτια τους, να τα εγκλωβίζετε τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ. Για τους Χρυσαυγίτες, τι κάνατε; Βγαίνει ο κ. Μπαλάσκας και λέει «είναι στο μάτι μας οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, «τους έχουμε», ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν θα φύγουν.». Ο κ. Παππάς πού βρίσκεται; Ξέρετε; Τον συλλάβατε; Έχουν περάσει τρεις μέρες και ο κ. Παππάς είναι κάπου αλλού. Δεν ξέρετε που είναι. Αυτό αποτελεί απόλυτη ευθύνη του κ. Χρυσοχοϊδη και προφανώς του πολιτικού του προϊσταμένου, του κ. Μητσοτάκη. Είναι η τρίτη μέρα, αλλά και η τρίτη “επιτυχία” της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος ο Χριστοφοράκος. Έφυγε, πήγε Γερμανία να μείνει. Δεύτερος ο Λαγός. Καταδικασμένος κι αυτός. Έφυγε σαν κύριος από το Αεροδρόμιο. Και τρίτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, ο Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, κ. Παππάς. Αυτές οι τρεις επιτυχίες έχουν ονοματεπώνυμο και λέγονται Νέα Δημοκρατία. Αυτά έχει πετύχει μέχρι τώρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα πάω τώρα σε έναν άλλο Υπουργό, ο οποίος είπε κάτι εξαιρετικό. Εξήγησε γιατί είναι καλός ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας. Σύμφωνα με τον Υπουργό αυτόν, ο υπό συζήτηση Πτωχευτικός Κώδικας είναι καλός, γιατί όποιος χάσει το σπίτι του θα βρει μια καλή δουλειά μετά κι έτσι θα καταφέρει να το πάρει πίσω. Ποιος το είπε αυτό; Ο κ. Γεωργιάδης. Ξέρετε σε τι πεδίο συζητάμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται, τη στιγμή που πλήθος ανθρώπων, πρώην εργαζομένων, βρίσκονται εκτός εργασίας, εσείς τους λέτε ότι με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα θα χάσουν το σπίτι τους, αλλά θα βρουν μια καλή δουλειά για να το πάρουν πίσω. Αφού η ανεργία αυξάνεται, πού θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι; Κοροϊδεύετε τον κόσμο κατάμουτρα.». Ο κ. Μπάρκας ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας «Καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Στην πολιτική έξωσης των ανθρώπων από τα σπίτια τους. Στην πολιτική και κοινωνική αναλγησία, την οποία δείχνει. Διότι, στα δεκατετράχρονα, ξύλο. Στους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους, θα δούμε ξύλο. Στον Χρυσαυγίτη Παππά, όμως, τίποτα, κουβέντα. Τρεις μέρες τον ψάχνετε και αν θα τον βρείτε.».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα