Τρίτη, 19/03/2024 | 06:07

Θανάσης Καββαδάς: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ένταξη του Θεάτρου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ

581 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2020, 1:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ένταξη του Θεάτρου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ – Η  Κυβέρνηση άνοιξε πριν ένα χρόνο το δρόμο με την παραχώρηση του οικοπέδου στο Δήμο»

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς για την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 του έργου ολοκλήρωσης του Θεάτρου Λευκάδας, προϋπολογισμού 6.332.000 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Τον Δεκέμβριο του 2019, έπειτα από επανειλημμένες συναντήσεις μου με τον  Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ερώτησή μου στη Βουλή, αλλά και έπειτα από ενημέρωση που έκανα ο ίδιος στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στις 13/12/19, η Ελληνική Κυβέρνηση παραχώρησε άμεσα το οικόπεδο του Θεάτρου στο Δήμο Λευκάδας, με την υπογραφή της ΚΥΑ στις 18/12/2019 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, για 50 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα. 

Η παραχώρηση ήταν η σημαντικότερη και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να μη χαθούν τα περισσότερα από 6 εκατομμύρια του προϋπολογισμού. 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα προχώρησε στην υπογραφή ένταξης του έργου, διότι με τη συλλογική μας προσπάθεια, ένας μεγάλος στόχος για το νησί μας επιτέλους, έπειτα από χρόνια προσπαθειών, επιτυγχάνεται. Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες που εκκρεμούν, όπως αυτές αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της κ. Περιφερειάρχη, ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση αυτού του χώρου πολιτισμού αντάξιου της ιστορίας και της κουλτούρας της Λευκάδας.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα