Τρίτη, 19/03/2024 | 07:38

Βιαστής ανηλίκων αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου και συνελήφθη ξανά για το ίδιο έγκλημα

939 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/10/2020, 1:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ένας 52χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 5 και 10 ετών, στον Πειραιά, στα οποία έδωσε μάλιστα και 0,50 ευρώ ως χρηματική αμοιβή! Η Ελληνική Αστυνομία την περασμένη Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 52χρονου, ο οποίος ονομάζεται Ιωάννης Μπεκρής  και όπως αποδείχτηκε είχε φυλακιστεί ξανά στ παρελθόν για βιασμούς ανηλίκων. Ωστόσο βρισκόταν εκτός φυλακής χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο Μπεκρής, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, είχε βγει από τις Φυλακές Γρεβενών στις 4 Ιουνίου του 2015 εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 12 του νόμου 4322/2015 (νόμος Παρασκευόπουλου) για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Μπεκρής είχε καταδικαστεί το 2012 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου κατ’ επανάληψη, νεότερου των 14 ετών, βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ανηλίκου, σωματική κάκωση ανηλίκου, υπόθαλψη εκούσιας διαφυγής ανηλίκου, ασέλγεια παρά φύσιν κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο, ο Μπεκρής θα έπρεπε επί πεντε χρόνια να μην απομακρύνεται από τον τόπο διαμονής του στην Αμαλιάδα και να εμφανίζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα. Οι «υποχρεώσεις» του έληγαν στις 4 Ιουνίου του 2020. Μόλις τρεις μήνες μετά το πέρας αυτών, ο Μπεκρής τελικά συνελήφθη ξανά έχοντας διαπράξει για ακόμα μια φορά τα ίδια εγκλήματα.

Αυτή τη φορά, ο δράστης πλησίασε τα δύο παιδιά τη στιγμή που αυτά μάζευαν σκουπίδια.

«Ήμασταν στις συνοικίες μαζί με τον ξάδερφό μου, τον… (σ.σ.: και αυτός ανήλικος). Μαζεύαμε κουτάκια και τα πουλούσαμε σε παλιατζή για 2 ευρώ. Μετά περάσαμε από ένα παλιό εργοστάσιο όπου μένει ο Γιάννης και είναι γεμάτο σκουπίδια», είπε το ένα από τα δύο θύματά του, ηλικίας 10 ετών, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε: «Τον Γιάννη τον γνωρίσαμε στον δρόμο εδώ και πολλά χρόνια. Έκλεβε και μάζευε σίδερα. Τον ήξερε ο μεγάλος μου αδερφός».

«Με το που μας είδε μας είπε “έλα εδώ ρε” και μπήκαμε μέσα στο εργοστάσιο και ανάψαμε φωτιά», λέει το ένα από τα δύο θύματα στην κατάθεσή του. «Του έδωσε λεφτά, 50 λεπτά», περιγράφει το άλλο ανήλικο αγόρι, ηλικίας 5 ετών, και συνεχίζει: «Του είπα να φύγει, αλλά αυτός δεν έφευγε».

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του μετά από καταγγελία ενός περαστικού από το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο οποίο φαίνεται πως μπαινόβγαινε σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα ο 52χρονος. «Τον είδα να πειράζει τα παιδιά και αποφάσισα να καλέσω την Αστυνομία», φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, ο οποίος είδε τον δράστη της στιγμή της ασέλγειας.

Οι ανήλικοι μετά τον εντοπισμό τους από τις Αρχές ήταν σε αρκετά κακή ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές θα χρειαστούν υποστήριξη από ψυχολόγο για να επανέλθουν μετά τις δραματικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του Μπεκρή.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να ερευνήσουν επίσης το οικογενειακό περιβάλλον των δύο ανηλίκων για να διαπιστωθεί γιατί περιφέρονταν μόνα τους κοντά στο συγκεκριμένο σημείο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα