Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:21

Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ετοιμότητα για να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις για την Λευκάδα

569 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2020, 5:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ετοιμότητα για να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις για την Λευκάδα» – Συνάντηση του Βουλευτή με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων, αλλά και για να συζητήσουν γενικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν για δράσεις που χρειάζεται ο Νομός.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκρισης επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων πρώτης προτεραιότητας που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020. Το πρώτο αφορά το δρόμο Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα), το μοναδικό δρόμο που συνδέει τα ορεινά χωριά με τη δυτική ακτή και ο οποίος για την ολοκλήρωσή του χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί συμπληρωματική σύμβαση ύψους περίπου 500.000 ευρώ

Το δεύτερο έργο αφορά αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό του 2015 σε υποδομές του Δήμου σε περιοχές όπως ο Άγιος Ηλίας, το Μαραντοχώρι, το Αθάνι, τα Βουρνικά, και άλλα, και χρειάζεται επιπλέον 350.000 ευρώ για να υλοποιηθεί.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ.Τσακίρη για την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για να αποπερατωθεί το έργο στον υφιστάμενο δρόμο προς το Μικρό Γιαλό και προς τον Κορακιά Γενίου. 

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Καββαδά για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, και τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στην υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων τοπικής σημασίας, αλλά και για ιδιωτικές επενδύσεις.

 Επεσήμανε ότι οι πόροι μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε μέσω της Περιφέρειας, η οποία μέσω του ΕΣΠΑ διαχειρίζεται συνολικά περίπου 200 εκ. ευρώ του τρέχοντος ΠΕΠ 2014-2020 (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι), είτε ακόμα μέσω της κεντρικής Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων που μπορούν να διαθέσουν σε συγκεκριμένες δράσεις χρήματα τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα