Σάββατο, 20/04/2024 | 15:16

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Η Δημοτική Αρχή να επέμβει άμεσα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους

661 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/08/2020, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία βάλουν ευθέως κατά συναδέλφων μας εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας, αναφορικά με τη στάση τους κατά τη διαδικασία παραλαβής αιτήσεων των σχολικών καθαριστριών. 

Στα ανωτέρω δημοσιεύματα αναπαράγεται η καταγγελία του εκπρόσωπου τύπου της ΓΣΕΕ ”κυρίου” Δ. Καραγεωργόπουλου, σύμφωνα με την οποία “καταγγέλλεται” ότι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας (ο Δήμος δεν κατονομάζεται τεχνηέντως στην ανακοίνωση αλλά φωτογραφίζεται), ενίοτε και με εντολή δημοτικών αρχών (άρα και κάποιες φορές λειτουργώντας αυτοβούλως !!!) βάζουν πλείστα εμπόδια στη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων των σχολικών καθαριστριών. 

Τα παραπάνω δημοσιεύματα είναι εντελώς ανυπόστατα. Είναι υποκινούμενα, κατασκευασμένα και προβοκατόρικα. Εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, δεν ξέρουμε ποιους.  

Η διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων των σχολικών καθαριστριών ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Και σε αυτό τεράστιο μερίδιο είχαν οι συνάδελφοι στο Γραφείο Προσωπικού και στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πρέβεζας, που κατέβαλλαν γιγαντιαίες προσπάθειες όλες αυτές τις μέρες προκειμένου να εξυπηρετηθεί όποια εργαζόμενη ήρθε να υποβάλλει αίτηση (παίρνοντας τηλέφωνο τις εργαζόμενες για να τις ενημερώσουν ότι πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις, δίνοντας διευκρινήσεις, βοηθώντας τους στη συμπλήρωση της αίτησης, χορηγώντας τους τις απαιτούμενες βεβαιώσεις εμπειρίας σε μια δύσκολη χρονική στιγμή, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα από την προϋπηρεσία τους κ.λ.π.). 

Λειτουργώντας από τη μια, πρώτα και κύρια, συναδελφικά και ανθρώπινα προς μια ευάλωτη ομάδα εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν στα σχολεία σε δύσκολες καταστάσεις (φόρτος εργασίας, κακοπληρωμένες, χωρίς να γνωρίζουν στο τέλος κάθε χρονιάς αν θα έχουν δουλειά και την επόμενη), και από την άλλη πράττοντας ως δημοτικοί υπάλληλοι τα καθήκοντά τους στο ακέραιο. Αυτό δηλαδή που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, κόντρα στις αντιξοότητες, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, το φόρτο εργασίας, τα επιπρόσθετα καθήκοντα, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη συκοφάντηση και τη σπίλωση των συναδέλφων μας. Θα σταθούμε εμπόδιο στις ορέξεις και διαθέσεις καθενός που θα προσπαθήσει να το κάνει αυτό. Θα μας βρει ενωμένους ως μια γροθιά απέναντί του.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επέμβει άμεσα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την άθλια, απαράδεκτη και ανήθικη επίθεση που γίνεται εις βάρος τους. 

Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι με ανακοινώσεις και κιτρινισμούς τέτοιου τύπου θα κάμψουν το ηθικό και τη συνείδηση των εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας που προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους για την οποία προσλήφθηκαν, καταβάλλοντας τεραστία προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας και των δημοτών. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι πριν να εκφράσουν απόψεις σε δημόσιο χώρο άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά σκόπιμο είναι να μην στηρίζονται σε “Καταγγελίες γνωστών εκπροσώπων τύπου “αλλά να ενημερώνονται από τους αρμοδίως υπεύθυνους .

 

Όμως η ουσία της υπόθεσης είναι άλλη

Είναι ότι ενώ η Κυβέρνηση έχει εγκαίρως ενημερωθεί για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στους παιδικούς σταθμούς που θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου δεν προχωρά σε καμία διαδικασία για την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών ,εργαζόμενες που καλύπτουν πάγιες & διαρκείς ανάγκες και απασχολούνται στις σχολικές μονάδες για πάνω από δέκα χρόνια.

Εν πάσει περιπτώσει οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 

     Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας 

          Μισηρλής Γεώργιος                                                                            Σαρόγλου Μαρίνα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα