Τρίτη, 19/03/2024 | 08:30

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ & ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

475 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/07/2020, 12:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Όλοι βλέπουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ χρεώσεις για δημοτικά τέλη οι οποίες είναι αρκετά σημαντικές.

Σύμφωνα με την Νομοθεσία, δημοτικά τέλη επιβάλλονται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των δήμων και προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινοχρήστων χώρων, των υπηρεσιών συντήρησης του πρασίνου, καθώς και κάθε άλλης παγίως παρεχόμενης υπηρεσίας από τους δήμους που είναι συναφής με αυτές.

Ο Συνήγορος του πολίτη σε έκθεσή του αναφέρει ότι τα τέλη αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση δαπανών για υπηρεσίες ή έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της περιοχής και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δυστυχώς στον Δήμο μας τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει.

Εκατοντάδες λάμπες είναι καμένες ή αναβοσβήνουν όπως και πάρα πολλά φωτιστικά σώματα είναι κατεστραμμένα, σε όλη την έκταση του Δήμου.

Φωτιστικά σώματα και πινακίδες στο μέσο πεζοδρομίων, καθιστώντας αδύνατη την προσπέλαση από ΑΜΕΑ και παιδικά καρότσια.

Πολλές πλατείες παραμένουν αδιαμόρφωτες.

Διαβάσεις πεζών ελάχιστες και σε κόμβους όπου υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα εντελώς ανύπαρκτες (π.χ. κόμβος φόρου, Λευκαδίτικα,κ.λ.π.), πεζοδρόμια ελλιπή χωρίς ράμπες σε πολλά σημεία.

Ποδηλατοδρόμοι ανύπαρκτοι και οι λιγοστοί που υπάρχουν έχουν μεταβληθεί σε πάρκιν αυτοκινήτων.

Η δε  εξυπηρέτηση των πολιτών προβληματική.

Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, γιατί είναι αδιανόητο οι ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλλουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για δημοτικά τέλη και εισφορές και να μην υπάρχει εκ’ μέρους του δήμου η ανταποδοτικότητα που προβλέπεται από το Νόμο, τίθεται βέβαια και θέμα διαφάνειας καθώς πρέπει να υπάρχει και ενημέρωση για τα ποσά που εισπράττονται ετησίως από τα δημοτικά τέλη και που αυτά χρησιμοποιούνται.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα