Τρίτη, 19/03/2024 | 03:59

Ενημερωτικές δράσεις της Γ. Π. Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων

640 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/07/2020, 12:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τίτλο «Έχεις φωνή, Είμαστε δίπλα σου»

Έντυπο ενημερωτικό υλικό διανεμήθηκε σε πολίτες και ανήλικους στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα 

 

Από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις, που στόχο έχουν την προστασία των ανηλίκων. 

 

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του τρίτου μέρους της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Έχεις Φωνή, Είμαστε δίπλα σου» που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα μέρη της ενημερωτικής εκστρατείας αφορούσαν τη βία σε βάρος των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (24-07-2020), σε κεντρικά σημεία (πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, εμπορικούς δρόμους) στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες και σε ανήλικους, με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου για τους ανήλικους, τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους. 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης. 

 

Οι δράσεις των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα προστασίας των ανηλίκων θα συνεχιστούν, ενώ οι πολίτες μπορούν να βρουν τις επικαιροποιημένες οδηγίες και συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα