Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:43

Θανάσης Καββαδάς: « Στην τελική ευθεία η κατασκευή του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία»

598 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/07/2020, 12:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: « Κλείνει μία ακόμα ανοιχτή πληγή για τη Λευκάδα – Στην τελική ευθεία η κατασκευή του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία»

 

Ο Βουλευτής Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχή της θητείας μου το 2015, με συνεχείς πολιτικές και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, έθεσα ως στόχο την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έδωσε τέλος  στην κατάσταση ομηρίας που είχε οδηγηθεί το έργο, το Υπουργείο Υποδομών ζήτησε την κατάθεση προσφορών από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με την πρόσκληση που εξέδωσε στις 3 Ιουλίου 2020.

Η διαδικασία που επέλεξε το Υπουργείο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και η μόνη εταιρεία που ανανέωσε την ισχύ της προσφοράς της ήταν η  εταιρεία ΜΕΤΚΑ. Η Επιτροπή Διαγωνισμού, τις επόμενες μέρες, θα υπογράψει πρωτόκολλο αναδεικνύοντας προσωρινό ανάδοχο τη συγκεκριμένη εταιρεία. 

Απομένει ο προσυμβατικός έλεγχος, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Ο στόχος είναι το έργο να έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και να ξεκινήσει το 2021.

Ελπίζω να μην επαναληφθεί το φαινόμενο κατάθεσης προσφυγών, με μοναδικό στόχο την κωλυσιεργία. 

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι :

– Κατασκευή  της παράκαμψης Αμφιλοχίας σε 15 μήνες

– Ολοκλήρωση του έργου σε 30 μήνες.

 

Έτσι κλείνει μία ακόμα ανοιχτή πληγή για τη Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή. Δρομολογείται η οριστική υλοποίηση και ολοκλήρωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. 

Μαζί με το έργο του άξονα Βόνιτσας-Λευκάδας και Άκτιου-Άγιου Νικόλαου , που θα υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι, ολοκληρώνεται το σημαντικότερο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας και μαζί ολοκληρώνεται η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Λευκάδα, με το αεροδρόμιο του Ακτίου και τις γύρω περιοχές.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα