Πέμπτη, 17/06/2021 | 06:24

Πρέβεζα: ΚΔΑΠ το “Παιδικό Στέκι”-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

583 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/07/2020, 3:46 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τι είναι το ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι”; Το κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών “Παιδικό Στέκι” είναι μια πιστοποιημένη από το κράτος εκπαιδετυική δομή, με αντικείμενο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-12 ετών).

Τι σκοπό έχει το ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι”; Ως άμεσο σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες  εκπαιδευτικού και διασκεδαστικού χαρακτήρα σε ειδικά διαμορφωμένους και πιστοποιημένους χώρους με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού. Έμμεσο σκοπό έχει τη διευκόλυνση των εργαζομένων και άνεργων  γονέων.

Ποιο είναι το ωράριο και οι δραστηριότητές του; Το ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι” λειτουργεί καθημερινά με χειμερινό ωράριο από 13.30 έως τις 21.30 και θερινό ωράριο -διακοπών (Χριστούγεννα-Πάσχα-Καλοκαίρι) από τις 08.00 έως τις 16.00. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν προγράμματα κοινωνικοποίησης, καλλιέργειας ομαδικού πνεύματος και εμπλουτσιμού των ικανοτήτων.

Γιατί η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν; Οι γονείς που είναι δικαιούχοι αξίας τοποθέτησης (voucher) της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής  που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ “Παιδικό Στέκι” εντελώς δωρεάν.

Κριτήρια και δικαιολογητικά: Τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση απασχόλησης (εργαζόμενοι και άνεργοι) και η οικογενειακή κατάσταση. Αναλυτικά το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27 χιλιάδες ευρώ για οικογένειες που έχουν ένα ή δύο παιδιά. Για οικογένειες με τρία παιδιά το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30 χιλιάδες ευρώ. Για αναλυτικές πληροφορίες αλλά και για την έγκαιρη υποβολή των δικαιολογητικών επικονωνήστε μαζί μας.

ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Επτανήσου 13 Πρέβεζα

Τηλ 26820 28858 κιν 6947975316

Email: kdappaidikosteki@gmail.com

Δραστηριότητες για το Παιδί!

Εικαστικά-Χειροτεχνίες

Θεατρολογία-θεατρικό παιχνίδι

Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες

Ψυχοκινητική αγωγή

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Κινηματογράφος (Σινεμά)

Μαγειρική

Κηπουρική

Πειράματα φυσικής για τα παιδιά

εκπαιδευτική ρομποτική μέσω LEGO

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα