Τρίτη, 19/03/2024 | 04:37

Διαβούλευση στα Ιωάννινα για το πρόγραμμα ΚΕΠ Plus, παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά

519 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2020, 7:47 μμ | 0 σχόλια

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Δήμο Ιωαννιτών ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιβάλει η εποχή μας, προωθώντας πρωτοβουλίες και προσπάθειες, οι οποίες μέσω της τεχνολογίας και των καινοτόμων εφαρμογών, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.
Αυτός είναι και ο προσανατολισμός του προγράμματος ΚΕΠ Plus, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στα Ιωάννινα, ως τόπου επιλογής του νέου ψηφιακού εγχειρήματος μαζί με δεκαεπτά άλλες πόλεις της επικράτειας.
Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή, καθώς τα Ιωάννινα διαθέτουν ένα από τα παραγωγικά ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη μας με επιστημονικούς του συνεργάτες.>

Το ΚΕΠ Plus αποτελεί ένα νέο ψηφιακό Πρόγραμμα, που αναπτύσσεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ, με στρατηγική επιλογή να αποτελέσουν και επιταχυντές της επιχειρηματικότητας και κυρίως της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Χαιρετίζοντας τη δημόσια διαβούλευση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι σήμερα το Υπουργείο επιχειρεί ένα ακόμη άλμα για τα ΚΕΠ. Αλλά και για την επιχειρηματικότητα.
Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να διευρυνθεί το αντικείμενο των ΚΕΠ, ειδικά των αποκεντρωμένων μονάδων που λειτουργούν στους Δήμους. «Μέσα από τις μονάδες αυτές μπορεί να διεκπεραιώνεται το σύνολο των υπηρεσιών, όπως ληξιαρχικές πράξεις, θέματα ΟΓΑ κι άλλα, ώστε να αποδεσμευτεί προσωπικό των δήμων που σήμερα είναι επιφορτισμένο με αυτά τα καθήκοντα καθώς είναι άκρως απαραίτητο για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.
Ο Δήμος μας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την στήριξη της επιχειρηματικότητας όπως και την διευκόλυνση των νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.
Από την πλευρά του θα συμβάλλει με τα μέσα που διαθέτει ελπίζοντας ότι τα ΚΕΠ θα αποτελέσουν μία πραγματική πύλη εξυπηρέτησης και για τους επιχειρηματίες» κατέληξε ο Δήμαρχος.
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε ότι ο ρόλος των ΚΕΠ αλλάζει μορφή, διευρύνεται και στρέφεται στην επιχειρηματικότητα για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της με ψηφιακές εφαρμογές on line που θα διευκολύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των νεοφυών επιχειρηματικών μονάδων με συγκριτικά οφέλη τη δικτύωση, τη μεταξύ τους διασύνδεση και νέους τρόπους διακίνησης των προϊόντων.
«Τα KEΠ αναβαθμίζονται συνεχώς, ώστε να συμβαδίζουν με τη νέα πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε αποφασίσει με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να προχωρήσουμε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποτελέσουν επιταχυντές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και του επιχειρείν συνολικά. Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα διάλογο με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντας νέους επιχειρηματίες, τοπικές αρχές αλλά και επιμελητήρια, προκειμένου να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και να προωθήσουμε ανάλογες λύσεις» δήλωσε σχετικά ο Υφυπουργός.
Αναλυτική παρουσίαση των ΚΕΠ Plus έκανε ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος Γεν. Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ακολούθησε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στα Ιωάννινα, τις πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσής της, ενώ αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για τις ευρύτερες προσπάθειες ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις νέες ανάγκες στο πλαίσιο των συνθηκών που δημιούργησε ο COVID – 19, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, στελεχών των Επιμελητηρίων και εμπλεκόμενων με την επιχειρηματικότητα και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα