Τρίτη, 19/03/2024 | 13:24

Έργα Πολιτισμού, Ύδρευσης και Άρδευσης μέσω προγραμματικών συμβάσεων υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2020, 7:30 μμ | 0 σχόλια

Νέα έργα πολιτισμού, ύδρευσης και αποκατάστασης της λειτουργίας αντλιοστασίων για την άρδευση των καλλιεργειών θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, μετά την έγκριση των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων που ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου,.

Ειδικότερα:

Στον τομέα Πολιτισμού προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν για τα έργα:

Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την : «Αντικατάσταση στέγης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας» προϋπολογισμού 45.000,00 €.
Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή στοιχείων ( παροχή γενικής υπηρεσίας ) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( Κ.Α.Σ ) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ Προφήτου Ηλία Βίτσας δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 24.800,00 €.
Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου & της Ιεράς Μητρόπολςη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης, Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 103.873,69 €.
Επίσης η εγκρίθηκε η τροποποίηση της από 21.02. 2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας που αφορά το έργο: «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας, τη στατική επάρκεια του μνημείου, την αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του».

Στον αγροτικό τομέα προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν για τις εξής περιπτώσεις:

Με Τ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΡΟΝΤΑ για την: «Προμήθεια πίνακα Μ.Τ και καλωδίων αντλιοστασίων άρδευσης (Δικόρφου και Τσουκνίδας) του ΤΟΕΒ ΑΧΕΡΟΝΤΑ», προϋπολογισμού 24.800 €.
Με Τ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΡΟΝΤΑ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια ρυθμιστή στροφών και ομαλού εκκινητή αντλιοστασίων άρδευσης του ΤΟΕΒ Αχέροντα», προϋπολογισμού 24.800 €.
Με τον Τ.Ο.Ε.Β. ΛΑΜΑΡΗΣ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου για την αντικατάσταση αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Λάμαρης Πρέβεζας », προϋπολογισμού 74.400 €.
Με τον ΓΟΕΒ ΛΕΚΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος και υλικών επισκευής ηλεκτροκινητήρων αντλιοστασίων του (ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 24.800 €.
Για έργα ύδρευσης:
Με το Δήμο Ιωαννιτών για το έργο: «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την γεώτρηση στη θέση ¨Κεφαλόβρυσο¨ έως τον οικισμό της Τ.Κ Μανολιάσας», προϋπολογισμού 140.000 €.
Με το Δήμο Μετσόβου για: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 80( Φ90,Φ63) και υδραυλικών υλικών για την άρδευση – ύδρευση Σιτσαίνων του Δήμου Μετσόβου», προϋπολογισμού 24.800 €.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε επίσης θετικά επί των φακέλων Μ.Π.Ε για τα επενδυτικά σχέδια:
«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 21.600 πατρογονικών ορνίθων» στην ΤΚ Κόντσικας Δήμου Ιωαννιτών Π.Ε.Ιωαννίνων».
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας , δυναμικότητας 60.480 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μουσιές», της Τ.Κ. Ράχης, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».
«Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης συνολικής δυναμικότητας 40700 ωοτόκων ορνίθων, 12.000 ελευθέρας βοσκής & 28.000 αχυρώνα, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση ΄΄Παλιουρίες΄΄ της Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου.
«Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 32.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Πετραλώνων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα