Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:06

ΝΑΡ Πρέβεζας ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ : Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει

567 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2020, 1:26 πμ | 0 σχόλια

 

Το ζητούμενο είναι η επιστροφή και αντεπίθεση των εργαζομένων

Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει


Με τον ίδιο τρόπο που δύο σχεδόν μήνες πριν η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε μια «καραντίνα» στα τυφλά, συναθροίζοντας μαζί μη-νοσούντες και νοσούντες, με τον ίδιο τρόπο αποφάσισε τώρα «σταδιακή άρση των μέτρων».

Όπως και πριν, έτσι και τώρα και παρόλο τον χρόνο που κέρδισε, η κυβέρνηση -παρά την επικοινωνιακή της πολιτική διαφήμιση- αρνείται να πάρει μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στοχευμένη προστασία των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, ειδικά νοσήματα, πρόσφυγες, άστεγοι, φυλακισμένοι, Ρομά κλπ), τη μαζική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για εντοπισμό και θεραπεία νοσούντων και ασφαλή εκτίμηση της κατάστασης.

Τυφλά μας “έβαλε”, τυφλά μας “βγάζει” από την καραντίνα, σε απόλυτο σχεδόν συγχρονισμό με όλες τις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να μετρούν χιλιάδες κρούσματα και  νεκρούς καθημερινά και με τον Π.Ο.Υ. να προειδοποιεί ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο τέλος της πανδημίας.

Και πριν και τώρα, το πραγματικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να φορτώσει τα βάρη τόσο της υγειονομικής, όσο και της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που ο λαός γονατίζει και εκατοντάδες χιλιάδες έμειναν χωρίς δουλειά, με επιδόματα πείνας, η ΝΔ ανησυχεί για το πώς θα διασφαλίσει τη «διάσωση» (με κρατικό χρήμα) και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και των τραπεζών, μαζί και την πληρωμή του ληστρικού χρέους προς την ΕΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε την άρση των αντεργατικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο όνομα της πανδημίας. Αντίθετα, για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν πάλι από τις 4 Μάη και αυτές που σταδιακά θα ανοίγουν το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν υποχρεούνται να επαναφέρουν σε «ενεργή» απασχόληση περισσότερους από το 50% των υπαλλήλων τους, ενώ θεσπίζεται ένα εξοντωτικό για τους εργαζόμενους ωράριο 15-ωρης λειτουργίας από τις 7.00 το πρωί έως 22.00 τις καθημερινές και 14-ωρης (7.00 – 21.00) τα Σάββατα σε μια σειρά καταστήματα και επιχειρήσεις!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όπως από την πρώτη στιγμή συνέβαλε στην αποκάλυψη της κατεύθυνσης που υπηρετούσαν τα κυβερνητικά μέτρα και στην αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας στην μαζική κοινωνική άσκηση υποταγής στην κυβέρνηση και το κράτος, έτσι και τώρα θα συμβάλλει στην ενωτική ταξική αντεπίθεση στην αντεργατική καταιγίδα που έρχεται και στον αγώνα για αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στο ξεκίνημα αυτής της αντιπαράθεσης, οι μαχόμενες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς απάντησαν στα κυβερνητικά καλέσματα του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ.

Σήμερα, στη νέα και πιο επικίνδυνη φάση που μπαίνουμε, η δική μας απάντηση στον εφησυχασμό του κυβερνητικού «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ», είναι το «ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! ΔΕΝ ΘΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»


Μπροστά μας ανοίγει μια νέα μεγάλη μάχη για το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης. 

Σε αυτή τη μάχη, να πάρουμε όλοι-ες θέση. 

Με συσπείρωση και οργάνωση, με αγώνα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα