Τρίτη, 23/04/2024 | 10:22

Κορωνοϊός: Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι διαθέτουν εμβόλιο που εξουδετερώνει τον ιό

644 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2020, 1:10 πμ | 0 σχόλια

 

 

Κι ενώ σε όλο τον πλανήτη επιστήμονες κάνουν προσπάθειες Ιταλοί Ερευνητές ισχυρίζονται  ότι διαθέτουν το «πρώτο στον κόσμο» εμβόλιο που εξουδετερώνει τον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι επιστήμονες δοκίμασαν το εμβόλιο – το οποίο αναπτύσσεται από την Takis Biotech με έδρα τη Ρώμη – σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που παρήγαγαν αυτά.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν στα ποντίκια στα οποία έγινε δοκιμή, ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση ανθρώπινων κυττάρων από τον κορωνοϊό.

Την ώρα που οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να σταματήσουν την πανδημία, ο διευθύνων σύμβουλος του εργαστηρίου Takis, Luigi Aurisicchio, αποκάλυψε ότι η ιταλική ομάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές το φθινόπωρο.

«Από όσο γνωρίζουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που δείχνουμε εξουδετέρωση του κορωνοϊού με εμβόλιο», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με τη Daily Mail.

Κορυφαίοι επιστήμονες, ωστόσο, δηλώνουν στη βρετανική εφημερίδα από την πλευρά τους ότι θα τους προκαλούσε έκπληξη αν κανένα από τα άλλα εμβόλια που είχαν αναπτυχθεί μέχρι τώρα δεν είχε παρόμοια ανταπόκριση σε ποντίκια.

Οι δοκιμές

Η ιταλική ομάδα συνέκρινε μια μοναδική δόση πέντε διαφορετικών υποψήφιων εμβολίων σε ποντίκια στο Νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης. Όλα είναι εμβόλια με βάση το DNA. Η μέθοδος περιελάμβανε την έγχυση μικρού ποσού κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα.

Τα εμβόλια με βάση το DNA ή το RNA δεν παράγονται με έναν εξασθενημένο ή απενεργοποιημένο ιό, ούτε στοιχεία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παραχθούν σε τεράστια κλίμακα στο εργαστήριο χωρίς να χρειάζονται νέα δείγματα.

Το DNA του εμβολίου απορροφάται στα κύτταρα του δέκτη και το σώμα αντιδρά με παρόμοιο τρόπο όπως εάν είχε μολυνθεί με τον πραγματικό ιό, προκαλώντας μια ανοσοαπόκριση. Η απουσία του ιού, ωστόσο, σημαίνει ότι η υγεία τους δεν τίθεται σε κίνδυνο.

Κάθε υποψήφιος παρήγαγε μια «ισχυρή απόκριση αντισωμάτων» κατά του ιού σε 14 ημέρες, ανέφεραν οι ερευνητές.

Δύο, ειδικότερα, θεωρήθηκαν «οι καλύτεροι υποψήφιοι για μια μελλοντική κλινική μελέτη», αναφέρει το εργαστήριο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα