Δευτέρα, 23/05/2022 | 08:23

Αναφορά Κώστα Μπάρκα για την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού

232 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/04/2020, 1:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ζητά με Αναφορά του προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στην Αναφορά του κ. Μπάρκα επισυνάπτεται η Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Μπούρη προς τους αρμόδιους Υπουργούς και η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για την υπαγωγή των νεοσύστατων επιχειρήσεων στις διατάξεις του άρθρου 3 της Αριθμ. 39162 ΦΕΚ Β’ 1457/16-04-2020. Ειδικά όταν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους πλήττονται εξίσου με τις υπόλοιπες από την αναστολή λειτουργίας τους.

Η Αναφορά του κ. Μπάρκα αποτελεί συνέχεια μιας σειράς θεσμικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης ως προς τον σχεδιασμό και την εκτέλεση μέτρων, που αφορούν στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στους όρους λειτουργίας τους από την πανδημική κρίση, με μια σειρά Ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί, όπως για παράδειγμα, πρώτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5589/08.04.2020 «Μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων. Επιδότηση ενοικίου, «πάγωμα» λογαριασμών κοινής ωφέλειας, επέκταση επιδόματος 800 ευρώ», δεύτερον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5505/06.04.2020 «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη των ελληνικών start- up επιχειρήσεων, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κρίσης του κορωνοϊου», τρίτον, η Ερώτηση με Αριθμ. Πρωτ. 5415/03.04.2020 «Ενίσχυση Επιχειρήσεων. Αξιοποίηση νέων δυνατοτήτων». 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα