Παρασκευή, 26/04/2024 | 14:05

Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Πρέβεζας σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του νομού

492 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/03/2020, 2:40 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

           

Το Σάββατο  21/3/2020 , κλιμάκιο  της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , αποτελούμενο  από τον Πρόεδρο , Νίκο Τζίμα , τον Αντιπρόεδρο , Περιφερειακό  Σύμβουλο της Π.Ε. Πρέβεζας και Μέλους του Επιμελητηρίου Πρέβεζας , Γεωπόνο  Αχιλλέα Γκούμα , τον Τομεάρχη Δικτύων και Υποδομών , Μηχανικό , Διονύσιο Καλλίνικο και  τον Πρόεδρο της Δημ.Τ.Ο. Πάργας , Δημήτρη Ζήση , επισκέφτηκε την ευρύτερη πληγείσα περιοχή  της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου του Νομού Πρεβέζης . Το κλιμάκιο στην πολύωρη επίσκεψη του , επισκέφτηκε  όλα τα χωριά που αντιμετώπισαν προβλήματα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα  της ίδιας ημέρας . Σταθμοί της επίσκεψης ήταν τα χωριά , Νάρκισσος , Αηδόνι , Κλεισούρα , Μουζακείκα , Βουβοπόταμος , Κυψέλη , Κορονόπουλο , Σταυροχώρι , Καστρί  και φυσικά το Καναλάκι που είχε και τις περισσότερες υλικές ζημιές , ευτυχώς όμως , χωρίς ανθρώπινες απώλειες και μόνο με κάποιους ελαφρύς τραυματισμούς .

Σημαντική  ενημέρωση παρείχε στο κλιμάκιο , ο Αντιδήμαρχος για τεχνικά θέματα του Δήμου Πάργας , Δημήτρης Μάρκου , ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση του κλιμακίου και αναφέρθηκε  λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα για την εξέλιξη των γεγονότων .

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , Νίκος Τζίμας, είπε ότι είναι καθήκον της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ να βρίσκεται  πάντα κοντά στους πληγέντες του Νομού . Κάτι που έκανε και κατά το παρελθόν , όπως με τις πλημύρες στην Τοπική Κοινότητα Λούρου . Βρίσκεται πάντα εκεί , κοντά στα γεγονότα , με ανθρώπους  ειδικούς και κατάλληλους για ακριβή ενημέρωση και με διάθεση για προσφορά . Επίσης εξήρε την συμβολή των μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου , που αποκατέστησαν  την κυκλοφορία σε βασικούς δρόμους προς Καναλάκι , Σούλι , Γλυκή και άλλα χωριά που είχαν κλείσει λόγω κατολίσθησης βράχων και χωμάτων . Συνέστησε ψυχραιμία και φυσικά , συνέχιση των μέτρων προστασίας  από τον Κορωνοιό . Σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας , σημείωσε την άμεση παρουσία της Περιφέρειας , από τα ξημερώματα , τόσο του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη , όσο  και του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου , οι οποίοι σε επείγουσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκτίμησαν την κατάσταση και δρομολόγησαν τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται , έχοντας ήδη  καλέσει και κλιμάκια του ΤΑΣ Κοζάνης να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή. Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας , Δημήτρης Μάρκου , τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Πάργας , τόσο του Δημάρχου , Νίκου Ζαχαριά , όσων  και των συνεργείων του Δήμου στην διάθεση των ανθρώπων που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από τον εγκέλαδο . Επίσης παρακάλεσε όλους τους κάτοικους του Δήμου που έχουν πρόβλημα με την διαμονή τους ή με υλικές ζημιές να μην προσέρχονται  στο Δημαρχείο, αλλά να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο 2684360300 και 2684060301 . Ο Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΝΟΔΕ , Διονύσης Καλλίνικος , σημείωσε την έντονη παρουσία του εγκέλαδου και τις σοβαρές υλικές ζημιές που  έχουν υποστεί συγκεκριμένα κτίρια . Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το γεγονός , ως πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή , με αποτέλεσμα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις , σε κάποιες περιπτώσεις να είναι μη αναστρέψιμη η τύχη κάποιων κτιρίων  από αυτών . Ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Πάργας , Δημήτρης Ζήσης , σχολίασε πολύ θετικά την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων φορέων , ζήτησε από όλους να προσφέρουν το μέγιστο των δυνάμεων τους και δήλωσε την αμέριστη διάθεση όλων των μελών  της Δημ.Τ.Ο Πάργας για προσφορά στους πληγέντες . Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ , Νίκο Τζίμα , για την πρωτοβουλία του να συστήσει άμεσα κλιμάκιο και να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη .

                                                          

  

Γραφείο  Τύπου ΝΟΔΕ  ΝΔ Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα