Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:51

Το Γκρουπ ¨Άσπρο-Μαύρο” βγαίνει και στο Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα! Η Μελένια ξέρει…

1991 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2020, 10:42 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τη δική του ξεχωριστή ιστορία έχει γράψει το Γκρουπ “Άσπρο-Μαύρο” στο Πατρινό Καρναβάλι, που ανάλογο Γκρουπ σχεδιάζει φέτος για το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, η Μελένια που έχει συμμετάσχει στο ιδιαίτερο και ξεχωριστό Γκρουπ, ξεκίνησε την προσπάθεια πριν 2 χρόνια, όμως φέτος της βγήκε και μπράβο της. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες καρναβαλικές ομάδες – παρέες της Πάτρας με μεγάλη ιστορία και παράδοση στα «πειράγματα» και γουστόζικα αστεία, συχνά με «πιπεράτο» περιεχόμενο. 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το γκρουπ ως το «Άσπρο Μαύρο» καθώς οι μεταμφιεσμένοι βγαίνουν στις καρναβαλικές παρελάσεις με αμφίεση σε ασπρόμαυρο χρωματικό τόνο έχοντας ως «μπροστάρηδες» τον βασικό «πυρήνα» της παρέας, οι οποίοι ξεχωρίζουν λόγω της πάντα προσεγμένης καρναβαλικής τους παρουσίας αλλά και της φασαρίας και ντόρου που κάνουν με τα κρουστά μουσικά όργανα (τύμπανα, κατσαρολικά ακόμη και πνευστά όργανα παλιότερα).

Κι όμως η παρέα του 74 που εξελίχθηκε στο πλήρωμα «άσπρο μαύρο» είχε ξεκινήσει ως μία παρέα με επικεφαλής τον αξέχαστο Σωτήρη Μιχαλόπουλο, ο οποίος κάθε χρόνο έδινε την ιδέα και το γενικό πρόσταγμα. Μάλιστα η χρονιά εκκίνησης της “σκαμπρόζικης” αυτής παρέας ήταν πριν ακριβώς 46 χρόνια στο καρναβάλι του 1974. Να σημειώσουμε ότι η παρέα αυτή έχει το δικό της πρωτόκολλο και συνήθειες.

Το “Άσπρο-Μαύρο” αναμένετε να προσθέσει ένα υπέροχο αποκριάτικο σκηνικό στο Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα! Καλή επιτυχία Μελένια, καλό Καρναβάλι!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα