Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:10

Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας : ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

797 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2019, 3:36 μμ | 0 σχόλια

 

Στις 21 Δεκεμβρίου γίνεται σύμφωνα με το νόμο η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Εμείς στην Πάργα δεν ανησυχούμε καθόλου για αυτό. «Το Δώρο και όλα τα επιδόματα που δικαιούμαστε νόμιμα, μπαίνουν στην πλειοψηφία τους, με τη λήξη της σεζόν (δηλαδή το φθινόπωρο). Έτσι και φέτος όλοι είδαμε στα βιβλιάρια μας τα ποσά που μας αντιστοιχούν. Η πλειοψηφία της εργοδοσίας με αυτόν τον τρόπο απέδειξε για μια χρονιά ακόμη ότι είναι η επιτομή της νομιμότητας και του επαγγελματισμού».

Αλλά δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, κάπου εδώ το παραμύθι

για Δώρα και επιδόματα τελειώνει.

Φέτος η σκληρή πραγματικότητα, όπως αποτυπώθηκε από την πλειοψηφία των μελών μας, είναι ότι αυτά τα χρήματα με διάφορα «τερτίπια» πάρθηκαν πίσω. Οι περισσότεροι από εμάς δεν τα έχουμε δει πότε στην τσέπη μας. Επιπλέον κάποιοι έχουν φορολογηθεί ή έχουν χάσει επιδόματα, για χρήματα που στη πραγματικότητα δεν πήραν

Ως Σωματείο καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός αυτό και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο/ισσα , να μη υποκύψει στις πιέσεις. Να απαιτήσουμε την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και όλων όσων για χρόνια παλεύει το εργατικό κίνημα. Να καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια των επιχειρηματιών να μας κλέψουν όσα νόμιμα δικαιούμαστε. Υπενθυμίζουμε ότι τίποτε δεν τελείωσε για όποιον θέλει να καταγγείλει την κλεψιά του Δώρου του ακόμη και για κάποια χρόνια πριν. Θα σταθούμε στο πλευρό του και με συλλογικό αγώνα  μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη. 

 Σωματείο  εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα