Παρασκευή, 21/01/2022 | 03:19

Παρουσία του υπουργού η ορκωμοσία στην ΑΕΝ Ηπείρου- Ανοιχτό παράθυρο για επιπλέον σχολή στην Πρέβεζα

1016 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2019, 3:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, έγινε τελετή υποδοχής  και ορκωμοσία των νέων σπουδαστών

της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα. Παρέστησαν οι ένστολες και πολιτικές αρχές του τόπου, με εξαίρεση τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα που απουσίαζε λόγω επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλλε στη βουλή των Ελλήνων.  Από την πλευρά του ο Κώστας Μπάρκας έστειλε στην τελετή ορκωμοσίας το δικό του μήνυμα καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς σπουδαστές στην Πρέβεζα. Η ουσία στην παρουσία του υπουργού ήταν να δούμε και τι θετικό βγαίνει για την περιοχή μας. Την ώρα λοιπόν που οι κάμερες Γιαννιώτικων καναλιών είχαν πάρει θέση και μάλιστα, οι δηλώσεις του υπουργού έμοιαζαν με συνέντευξη σε ένα μέσο, αφού ένας δημοσιογράφος έκανε συνέχεια τις ερωτήσεις για γενικού ενδιαφέροντος ζητήματα του υπουργείου, δεν αντέξαμε και παρεμβήκαμε για να ζητήσουμε απάντηση από τον υπουργό για το ζήτημα της ίδρυσης της σχολής ηλεκτρολόγων και σωστικών πυροσβεστικών μέσων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα, ζήτημα που είχε θέσει πριν ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης.  Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μας απάντησε : “Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα το ανακοινώσουμε. Έχω συνηθίσει στην πολιτική μου διαδρομή να λέω λίγα και να κάνω πολλά. Εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις και εφόσον το συγκεριμένο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο βιώσιμο, θα λειτουργήσει. Ακολουθεί μετά το φωτογραφικό υλικό, αναλυτικό ρεπορτάζ για την τελετή ορκωμοσίας των νέων σπουδαστών στην Ακαδημία εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.

 

 

 

Τους πρωτοετείς σπουδαστές καλωσόρισαν ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου  της περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Παύλος Τιφτικίδης, ο διευθυντής σπουδών Παντελής Κίκερης, αλλά βεβαίως και ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Ο διοικητής της ΑΕΝ τόνισε ότι η πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στηρίζεται πρωτίστως στην τεχνική κατάρτιση των στελεχών των πλοίων και ιδιαίτερα των αξιωματικών.  “Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους για κάθε νέα πρόκληση,  καθώς απαιτούν συνεχή εξέλιξη επιμόρφωση και προσαρμογή δια μέσω των απαραίτητων εξειδικευμένων γνώσεων. Αυτές οι εξειδικευμένες γνώσεις τα απαραίτητα εφόδια θα πρέπει να κατορθώσουν οι ακαδημίες μας να τα παρέχουν στο μέγιστο βαθμό στους έλληνες αξιωματικούς στο μέγιστο βαθμό κι αυτός είναι ο στόχος της ακαδημίας μας. Η σταδιοδρομία στη θάλασσα, το επάγγελμα που επιλέξατε, δεν θα πρέπει να το δείτε ως επάγγελμα ευκαιρίας. Είναι τεράστια και βαριά η κληρονομιά για όσοι από σας παραλάβετε τη σκυτάλη, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει η ναυτιλία μας την παγκόσμια πρωτιά. Η ζωή του Έλληνα ναυτικού είναι δύσκολη είτε στο ταξίδι είτε στο λιμάνι. Κακουχίες, Κακοκαιρίες, απομόνωση, περισυλλογή, επίμονη εργασία, έλλειψη οικογένειας και τόσα άλλα. Πλην όμως η ικανότητα των ναυτικών μας να αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω και να φέρνουν εις πέρας την κάθε αποστολή, πλέοντας με ασφάλεια τους παρέχει μια γλυκόπικρη γεύση ικανοποίησης ότι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τιφτικίδης.

 

Από την πλευρά του ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών ότι είναι χαρούμενος που βρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε υπερήφανος που υπάρχει η Ακαδημία και υπάρχει με έδρα την Πρέβεζα. Αφού καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους σπουδάζουν σε μία πόλη που είναι ασφαλής, θα σπουδάσουν σε μια σχολή υψηλού επιπέδου στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό της ΑΕΝ. Ο Στράτος Ιωάννου ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό να στηρίζει τις υποδομές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι με χαρά καλοσωρίζει στους νέους σπουδαστές στη φιλόξενη πόλη της Πρέβεζας, ενώ τους συνεχάρη για την εισαγωγή τους στη σχολή πλοιάρχων Πρέβεζας. Για την ΑΕΝ Ηπείρου, υπογράμμισε ότι από το 1991 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει ένα άρτια καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό στην Ελληνική Ναυτιλία. “Η ΑΕΝ Ηπείρου είναι ένα ζωντανό κύτταρο της Ναυτιλίας και της τοπικής μας κοινωνίας. Θα ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα προσοδοφόρο αλλά και δύσκολο και απαιτητικό που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σε μια εποχή που η χώρα μας βγαίνει από το πολύχρονο τέλμα ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας.” είπε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας.

 

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του : “Κύριε υπουργέ είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, το νομό μας και ιδιαίτερα για την ακαδημία μας, η σημερινή σας παρουσία εδώ. Είναι ακόμη ιδιαίτερη η τιμή αν αναλογιστούμε ότι υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει να επισκεφθεί το νομό μας, εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. Ήταν τότε που ο υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης πάλι με κυβέρνηση της ΝΔ, ήρθε στην πόλη μας και αναβάθμισε τη σχολή μας, όταν αντίστοιχες σχολές σε άλλες πόλεις, έκλειναν. Ήσασταν ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας από τους πρώτους βουλευτές με τους οποίους συνδέθηκα από την ημέρα της εκλογής μου το 2015 και διατηρήσαμε μέχρι σήμερα μια ειλικρινή φιλία και μια άριστη συνεργασία. Είναι ευκαιρία λοιπόν με τη σημερινή σας παρουσία να διαπιστώσετε από κοντά τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στην Ακαδημία μας, σε ότι αφορά τα κτίρια, τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τις γενικότερες υποδομές και είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλίσετε την ανάλογη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών και προβλημάτων.” Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του στην εκδήλωση ο κ. Γιαννάκης απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε : “Θέλω να σας υπενθυμίσω και δημόσια, αυτό που ήδη έχουμε συζητήσει και δεν είναι άλλο από το πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων για τη δημιουργία στην ακαδημία μας, τμήματος ηλεκτρολόγων και σωστικών πυροσβεστικών μέσων που επίσης πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή, προσδοκώντας σε θετικό αποτέλεσμα.”

 

Ο Διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Παντελής Κίκερης απευθύνοντας το δικό του καλωσόρισμα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων : “Σήμερα σας υποδεχόμαστε στις παλιές, αλλά φιλόξενες εγκαταστάσεις. Αυριανοί πλοίαρχοι καιν συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το επάγγελμα που επιλέξατε είναι ένα επάγγελμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα και είναι για δυνατούς χαρακτήρες. Έχει μεγάλες απαιτήσεις, μεγάλες υποχρεώσεις , είναι σύγχρονο και απαιτεί πολλές και ποικίλες γνώσεις. Θέλει όμως καρδιά και δείξατε ότι την έχετε με αυτή  την επιλογή σας. Θάλασσα είναι ο χώρος που ο Έλληνας μεγαλούργησε από αρχαιοτάτων χρόνων. Κράτησε ζωντανό τον πολιτισμό μας, τις ρίζες μας, την κουλτούρα και τη διέδωσε σε όλο τον κόσμο. Η θάλασσα είναι συνυφασμένη με την Εθνική μας ανεξαρτησία πάντα συνδεδεμένη με την πρόοδο, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.”

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης βραβεύτηκε ο πρώτος σε επίδοση μαθητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. Σε μία ακόμη τελετή υπήρξαν φαινόμενα λιποθυμιών πρωτοετών σπουδαστών (λόγω της κούρασης από την πολύ ορθοστασία) κατά την τελετή ορκωμοσίας που αντιμετωπίστηκαν, ενώ πολλές ήταν οι ευχές για καλή σταδιοδρομία από γονείς, συγγενείς και φίλους των σπουδαστών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα