Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:41

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

722 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/12/2019, 5:09 μμ | 0 σχόλια

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος σε συνέχεια της σύντομης επικοινωνίας που είχαν οι δυο τους στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης PHILOΧΕΝΙΑ. 

Ο κ .Γεωργάκος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και την τουριστική στρατηγική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου ο Δήμος Πρέβεζας να καταστεί αυτόνομος ετήσιος τουριστικός προορισμός για έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο Πρέβεζας στις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Λιμενικού Ταμείου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου αλλά και τη μοναδική δυναμική που μπορούν να προσφέρουν ως παγκόσμια εμβληματικά μνημεία ιστορίας και πολιτισμού όπως η αρχαία Νικόπολη και το Ζάλογγο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έθεσε υπόψη του Υπουργού Τουρισμού τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει η περιοχή στον τομέα του θεματικού τουρισμού λόγω καθώς και την ανάγκη σχεδιασμού προβολής του Δήμου Πρέβεζας ως προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους .Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε ως προς τη βέλτιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Πρέβεζας το οποίο το τελευταίο διάστημα μετατρέπεται σε κεντρικό κόμβο αφίξεων.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον κ. Γεωργάκο, ότι θα είναι αρωγός στις όποιες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια της με τα όποια θεσμικά μέσα διαθέτει, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου, τη σπουδαιότητα των αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων καθώς και τη δυναμική που αναπτύσσει η Πρέβεζα στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντησή τους και τον προσκάλεσε στην Πρέβεζα για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης σύσκεψης με προσκεκλημένους τους τουριστικούς φορείς της περιοχής. 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα