Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:16

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις

818 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2019, 5:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση και την είσοδο των ΜΑΤ στον χώρο της ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη, δέχτηκαν την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την προσαγωγή φοιτητών.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Συμβαίνει την ώρα, που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μέσα από αγωνιστικές διεργασίες και κινητοποιήσεις προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση, που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση διαχρονικά. Το άσυλο στα πανεπιστήμια είναι δημοκρατική κατάκτηση με μακρόχρονη διαδρομή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κατάργησή του από την κοινωνία και τα δημοκρατικά αισθήματα κανενός.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και το δόγμα νόμος και τάξη για όποιον διεκδικεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Απαντάμε με τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών διαδικασιών και με δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην επίθεση, που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Απαιτούμε:

  • Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ.
  • Να απελευθερωθούν οι φοιτητές, που έχουν συλληφθεί.
  • Καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα