Τρίτη, 19/03/2024 | 13:21

Με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/11/2019, 5:48 μμ | 0 σχόλια

 

Η λειτουργία των επτά  Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που έχουν κατασκευαστεί στα Ιωάννινα , διασφαλίζεται για δύο χρόνια, χάρη στη χρηματοδότηση που θα γίνει από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». 

Τη σχετική απόφαση ένταξης της πράξης στο Ε.Π. και στον Άξονας Προτεραιότητας:   Ανάπτυξη Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων, με προϋπολογισμό 1.430.800 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

 

 Στις επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φιλοξενούνται 28 ενήλικες με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στα άτομα  αυτά θα παρέχονται όλες οι δυνατότητες να ζουν με αξιοπρέπεια και πάντα ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό, ήτοι: 

 

– υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση, κτλ), και, παράλληλα,

– υπηρεσίες οι οποίες εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.

 

Απώτερος στόχος της λειτουργίας των Στεγών, είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων, με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους και την κοινωνική τους ένταξη. 

 

Οι Σ.Υ.Δ. «Ελπίδα Ζωής» στεγάζονται σε έναν οικισμό που αποτελείται από 7 κατοικίες (210 τ.μ. η κάθε μία) των 4 ατόμων και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, τα οποία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα