Τρίτη, 19/03/2024 | 05:09

Καβάλα πάμε στον καιρό… -του Ευάγγελου Καινούργιου

858 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2019, 12:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Κείμενο της Λαϊκής Ενότητας

Από το έπος της ΕΑΜικής αντίστασης ως την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, τα αδικαίωτα αιτήματα του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, επανέρχονται, εμπνέοντας νέους αγώνες.

Η άρχουσα τάξη της χώρας μας δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο λαός μας έχει ιστορική μνήμη, άρρηκτα συνδεδεμένη με κορυφαίες στιγμές του λαϊκού κινήματος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μια τέτοια στιγμή, όταν η νεολαία βάδισε χέρι – χέρι με το εργατικό κίνημα, γράφοντας μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ετούτο τον Νοέμβρη, που η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών τους και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τα συνθήματα  του Πολυτεχνείου μπαίνουν και πάλι στην προμετωπίδα των αγώνων του σήμερα, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιβάλλονται με τον πιο αυταρχικό τρόπο.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας!

Όλες – όλοι την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 στην πορεία που θα ξεκινήσει από τα παλιά ΚΤΕΛ.  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα