Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:12

Κώστας Μπάρκας: Θεσμός πολιτισμού η Φιλαρμονική Λούρου για τον Ν. Πρέβεζας

796 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2019, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Aναφορά  κατέθεσε ο π. υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας Κώστας Μπάρκα στη Βουλή για  την οικονομική επιχορήγηση της Φιλαρμονικής Λούρου από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Στην αναφορά του ο κ. Μπάρκας δηλώνει τα εξής: «Η  Δημοτικής Φιλαρμονικής  Δημοτικής ενότητας Λούρου Ν.Πρέβεζας  δεν είναι απλώς ένα πολιτιστικό σωματείο για την πόλη μας, αλλά ένας διαχρονικός θεσμός πολιτισμού με τεράστια προσφορά στο τόπο μας. Είναι ένα πολιτισμικό κόσμημα που λαμπρύνει όλες τις εκδηλώσεις μας και παράλληλα  παρέχει κάθε χρόνο μια υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε δεκάδες σπουδαστές. Από την άποψη αυτή είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξή του από το υπουργείο πολιτισμού για να μην οδηγηθεί σε μαρασμό. Ένας θεσμός που κοντεύει τα 20 χρόνια  ζωής σημαίνει ότι έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία του Λούρου και το υπουργείο πολιτισμού δεν πρέπει να μείνει αδιάφορο μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του.»  

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό  Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: «Οικονομική επιχορήγηση της  Δημοτικής Φιλαρμονικής Δημοτικής ενότητας  Λούρου Ν.Πρέβεζας»

Ο Βουλευτής κ. Κώστας Μπάρκας καταθέτει  προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφορά  με θέμα: «Οικονομική επιχορήγηση της  Δημοτικής Φιλαρμονικής Δημοτικής ενότητας  Λούρου Ν.Πρέβεζας », στην οποία αναφέρει ότι η Δημοτική Φιλαρμονική του δημοτικού διαμερίσματος Λούρου του Δήμου Πρέβεζας δεν είναι απλώς ένα πολιτιστικό σωματείο για την πόλη μας, αλλά ένας διαχρονικός θεσμός πολιτισμού με τεράστια προσφορά στο τόπο μας. Είναι ένα πολιτισμικό κόσμημα που λαμπρύνει όλες τις εκδηλώσεις μας και παράλληλα  παρέχει κάθε χρόνο μια υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε δεκάδες σπουδαστές. Από την άποψη αυτή είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξή του από το υπουργείο πολιτισμού για να μην οδηγηθεί σε μαρασμό. Ένας θεσμός με πάνω από 20 χρόνια ζωής που σημαίνει ότι έχει αγκαλιστεί από την κοινωνία του Λούρου και το υπουργείο πολιτισμού δεν πρέπει να μείνει αδιάφορο μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                         

Αθήνα, 4-9- 2019 

Οι καταθέτων Βουλευτής

Κώστας Μπάρκας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα