Τετάρτη, 24/04/2024 | 02:53

Κώστας Μπάρκας : Είναι οι πρώτες εθνικές εκλογές μακριά από τον βραχνά των μνημονίων

804 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/07/2019, 5:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία έχει αναφορά σε όλο το χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου, σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, σε όλους όσους αντιλαμβάνονται τους κινδύνους μιας δεξιάς παλινόρθωσης.», δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στον ρ/σ Prisma Fm 91,6, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

«Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες του Νομού Πρεβέζης, την ερχόμενη Κυριακή, να ασκήσουν καταρχάς το δημοκρατικό τους δικαίωμα, και ιδιαίτερα οι νέοι και νέες, το μέλλον του τόπου, οι οποίοι πλέον έχουν δικαίωμα ψήφου από τα 17, μετά την δική μας μεταρρύθμιση. Ταυτόχρονα είναι οι πρώτες εθνικές εκλογές οι οποίες διενεργούνται μακριά από τον βραχνά των μνημονίων. Μόνοι μας πλέον μπορούμε να χαράξουμε τις πολιτικές εκείνες που θα θωρακίσουν την χώρα μας μια και καλή», τόνισε στη συνέχεια. 

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του, ο υφυπουργός εργασίας δήλωσε πως «το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Ηπείρου ακολουθεί την πορεία των εθνικών ποσοστών, μειώνεται δηλαδή σταθερά», ενώ τόνισε πως «ο ΟΑΕΔ πλέον αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στα χέρια μας, με αναμορφωμένο οργανόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Παράλληλα, ενισχύσαμε το ΣΕΠΕ και αξιοποιήσαμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που άνοιξε αυτή η ενίσχυση για την προστασία των εργαζομένων». 

Ερωτώμενος για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την δημόσια υγεία, ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στην ελεύθερη πρόσβαση για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, στην ακύρωση του 5ευρου και στην διαγραφή των χρεών από την εφορία για την περίθαλψη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, με νοσοκομεία και κέντρα υγείας, περιφερειακά η μη,  υποστελεχωμένα και χωρίς κατάλληλες υποδομές. Να θυμίσω πως στα κέντρα υγείας είχαμε να δούμε προσλήψεις από το 2008. Εμείς, εκτός από τις προσλήψεις που έγιναν, εντάξαμε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας ώστε να προχωρήσουν και τα έργα υποδομής σε αυτό, ενώ υλοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα με την δημιουργία του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου». 

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «το πρόβλημα σίγουρα δεν έχει λυθεί στην ολότητά του, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε τα βήματα που έχουν γίνει. Για αυτό και εμείς κάνουμε λόγο για περαιτέρω προσλήψεις στην υγεία ως μία αναγκαιότητα. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης βάλει συνεχώς κατά του δημόσιου συστήματος υγείας, κλείνοντας το μάτι στην ιδιωτικοποίησή του. Αντίθετα, για εμάς η υγεία, όπως και η παιδεία, είναι κοινωνικά αγαθά και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά καθολικό για όλους και όλες».

Σχετικά με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους αγρότες στους συνεταιρισμούς και στα κίνητρα που υπάρχουν πια για την συμμετοχή σε αυτούς, στην αναγκαιότητα γαλακτοκομικών ελέγχων, αλλά και στην δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός νομοθετικού πλαισίου για τις βιολογικές αγορές. 

Σε σχέση με τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας δήλωσε πως «η διαβούλευση αυτή, ουσιαστικά, με όλους τους αρμόδιους φορείς κάθε τόπου, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ικανοποίηση αιτημάτων και αναγκών σε ένα πλήθος περιφερειακών ενοτήτων. Στον δικό μας νομό έγινε ένα σημαντικό έργο, στον τομέα τον μεταφορών, του πολιτισμού και τουρισμού, στο οποίο συνέβαλε και το αντίστοιχο συνέδριο, όπως η υδροδότηση του παραλιακού μετώπου, από το Κανάλι μέχρι την Αμμουδιά, η Αμβρακία Οδός, αλλά και η επερχόμενη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στον κόμβο της Φιλιππιάδας.»

Ερωτώμενος για την μεσαία τάξη, ο υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε πως «η μεσαία τάξη στην Ελλάδα καταστράφηκε κυριολεκτικά την περίοδο 2010 – 2014. Τότε έκλεισαν παραπάνω από 700.000 επιχειρήσεις. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την συρρίκνωση της μεσαίας τάξης. Για να αναφερθώ και συγκεκριμένα σε μέτρα, εμείς μέσω του ΟΑΕΔ υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων με έως 24.000 ευρώ, τη λεγόμενη «2η επιχειρηματική ευκαιρία». 

Τέλος αναφορικά με το μήνυμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως «ήταν ηχηρό, αλλά η αξιοποίηση αυτού του μηνύματος έγκειται στον αγώνα που δίνουμε τώρα ενόψει της 7ης Ιούλη, προσπαθώντας να βρεθούμε κοντά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Κόσμο που μπορεί να είχαμε αφήσει στην άκρη το προηγούμενο καιρό με δική μας ευθύνη. Προσωπικά θεωρώ πως στις Ευρωεκλογές “πληρώσαμε” αυτή την οργανωτική μας ανεπάρκεια. Παρά το αποτέλεσμα, όμως, εμείς δε κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές για να μειώσουμε την διαφορά, κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα