Σάββατο, 20/04/2024 | 05:50

Δήμος Ζηρού : “Δήμος για τον Πολίτη” : Για μια ακόμη φορά, ο κ. Καλαντζής διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και την αλήθεια

1108 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/05/2019, 2:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Καλαντζής διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και την αλήθεια, συνεπής στο «πολιτικό του ήθος», πετώντας λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους. Εν μέσω πανικού λόγω της επερχόμενης ήττας του, εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξής μας κ. Γιολδάση ότι «έκανε τα αδύνατα δυνατά για να φρενάρει το έργο» της κατασκευής της «πλατείας Καλαντζή» στο Θεσπρωτικό. Θα απαντήσουμε στον κ. Καλαντζή ότι αντί να επιδεικνύει περίσσεια θράσους, θα έπρεπε να  έχει διδαχθεί από τα λάθη του και τις απαράδεκτες, αν όχι ύποπτες πρακτικές του.
 Σχετικά με την κατασκευή της πλατείας στο Θεσπρωτικό πρέπει λοιπόν να του υπενθυμίσουμε τα όσα έγιναν:

–        Αρχικά εμφάνισε ως δωρεά κάποιες «μελέτες» οι οποίες εν συνεχεία πληρώθηκαν από το Δήμο μετά από απευθείας ανάθεση. Οι μελέτες αυτές «βάπτιζαν» πλατεία το κλείσιμο της κεντρικής οδού του Θεσπρωτικού.-        Ακολούθως αποφάσισε να επιβάλλει την κατασκευή μιας πλατείας σε πλήρη αντίθεση με τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία  ως προς τη θέση και τη μελέτη της και χωρίς να προηγηθεί διάλογος μαζί τους.

–        Αγνόησε επιδεικτικά τις έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις για το έργο, για το οποίο οι περισσότεροι κάτοικοι θεωρούσαν ότι θα νέκρωνε την ήδη φτωχή οικονομική δραστηριότητα στο Θεσπρωτικό, θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία και θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό έμφραγμα.

–        Σε μια ύστατη προσπάθεια εκλογίκευσης του κ. Καλαντζή κάποιοι κάτοικοι προσέφυγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλλοντας τις παραλείψεις και τις παράνομες ενέργειες που είχαν προηγηθεί.

–        Ακόμη και όταν το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπουργείο Συγκοινωνιών, Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ακόμη και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου) του επεσήμαναν,  με έγγραφά τους, το πλήθος των παραλείψεων και παράνομων ενεργειών που είχαν συντελεστεί, συνέχισε απτόητος τις ύποπτες μεθοδεύσεις του και την δημοπράτηση του έργου. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά μόνο ότι η προτεινόμενη θέση του έργου αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού Στεφάνη-Θεσπρωτικό-Δερβίζιανα και βασικό οδικό δίκτυο του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Θεσπρωτικού.

–        Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η ακύρωση του έργου από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση και η έναρξη μιας διαδικασίας πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου του Δήμου και του κ. Καλαντζή προσωπικά για τα όσα προηγήθηκαν, διαδικασία η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ήδη πάντως η  απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την ακύρωση του έργου και το πρώτο πόρισμα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είναι καταπέλτης για τις πρακτικές και τις μεθόδους του κ. Καλαντζή οι οποίες εξέθεσαν το Δήμο μας και σπατάλησαν άσκοπα χρήματα από τα ταμεία του.

–        Καμία ενέργεια από μέρους της παράταξής μας και του κ. Γιολδάση προσωπικά δεν εμπόδισε την κατασκευή της πλατείας (πως θα μπορούσε άλλωστε;). Το μόνο εμπόδιο στα περίεργα σχέδια του κ. Καλαντζή υπήρξαν οι δικοί του παραλογισμοί και παρανομίες.

–        Ουδέποτε η παράταξή μας και ο κ. Γιολδάσης προσωπικά εναντιώθηκε στην ιδέα της κατασκευής πλατείας στο Θεσπρωτικό. Διαφωνούμε όμως κάθετα με  τις παράλογες, αυταρχικές και παράνομες πρακτικές του κ. Καλαντζή και αρνηθήκαμε να γίνουμε συνένοχοι του σιωπώντας. Θα έπρεπε να είχε ήδη καταλάβει ότι τα έργα πρέπει να γίνονται για τους πολίτες και όχι για τους εργολάβους και όποια άλλα συμφέροντα.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Καλαντζής να γνωρίζει ότι στο εξής δεν μπορεί να συνεχίζει να συκοφαντεί και να ψεύδεται υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών γιατί πλέον όλοι γνωρίζουν για τα «έργα» του.

Η παράταξή μας φυσικά και επιθυμεί την κατασκευή πλατείας στο Θεσπρωτικό, μιας πλατείας όμως που η θέση και η μελέτη της θα την κάνουν να αποτελεί γέφυρα στο μέλλον και αφορμή για ανάπτυξη της περιοχής και όχι «οδόφραγμα» σαν αυτή που σχεδίαζε ο κ. Καλαντζής.

Εμμένουμε λοιπόν στα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμά μας και δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτά. Με απόλυτη συνέπεια στα λόγια και τα έργα μας έως σήμερα, υποσχόμαστε να τα υλοποιήσουμε έχοντας στο επίκεντρο τη λογική, τη νομιμότητα και το καλό του τόπου μας πάνω από όλα σεβόμενοι τη γνώμη των συνδημοτών μας.
Κλείνοντας, μιας και ανέφερε στην ανακοίνωσή του τη λέξη σκάνδαλο, θα απαντήσουμε στον κ. Καλαντζή ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Ακόμα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτησή του για τις απαράδεκτες ενέργειες του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, ο οποίος προσέγγιζε με δόλιο τρόπο μαθητές για να εξαγοράσει ψήφους.  Καλό θα είναι να θυμάται πως η σιωπή, τον καθιστά συνένοχο.
——————-
Γραφείο Τύπου «Δήμος για τον Πολίτη» 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα